Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietsevenement: toertocht voor zonsopgang

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 17:26

Een nieuw evenement op de alsmaar langer wordende Limburgse wielerkalender: de zon tegemoet fietsen.

Crossborder Sunriser, heet de toertocht met het bijzondere karakter.

84 kilometer
Het evenement, met start en finish in Epen, begint al vóór zonsopgang. Het startschot van de 84 kilometer lange tocht klinkt namelijk om vijf uur 's ochtends. De route van 84 kilometer loopt door België, het Heuvelland en een randje van Parkstad.

Herten en dassen
Vorig jaar hielden bedenkers George
Deswijzen, Rick Brauwers en Lars Toma een kleinschalige proef met vrienden en bekenden. Het leverde prachtige plaatjes op. Deswijzen: "Het is zo ongelooflijk rustig op dat tijdstip. We hebben herten gezien, dassen, je ziet de zon opkomen. Echt heel mooi."

Kleinschalig
Dit jaar staat de inschrijving open voor iedereen. Al blijft het kleinschalige karakter behouden. "We hebben plek voor maximaal honderd mensen. Dit is geen massa-evenement. We moeten eens kijken hoe dit uitpakt. Maar heel veel groter zal het niet worden."

Deelnemers zullen in verschillende groepen rijden om de veiligheid te waarborgen. En liefhebbers die geen lampjes hebben, hoeven niet te wanhopen: de organisatie verstrekt die tegen betaling van een borg.

Crossborder Sunriser wordt op 11 september verreden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen