Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw festival Weert toch eenmalig evenement

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 10:52

Het nieuwe 'FestiFallz' vindt op 8, 9 en 10 oktober plaats op een sportveld van het voormalige kazerneterrein in Weert. Het wordt een eenmalig evenement met uitsluitend artiesten van Nederlandse bodem.

In januari maakte de organisatie van Bospop bekend dat er in samenwerking met Mojo Concerts een nieuw festival zou komen in Weert. Toen nog met het idee dat het een jaarlijks terugkerend evenement zou worden. Dat is nu teruggeschroefd naar een eenmalige editie. "Eerst eens kijken hoe dit loopt, daarna bepalen we pas of het voor herhaling vatbaar is" zegt festivaldirecteur Peter Verkennis.

Lees ook: Bospop komt met extra festival in oktober

Vergunningen
Dat heeft ten eerste te maken met de onzekerheid over de vergunning. Dit maakt verder in de toekomst kijken lastig. De organisatie wil in mei een vergunningsaanvraag doen, maar de gemeente Weert tot nu toe nog geen enkele evenementenaanvraag in behandeling. Dit doet de gemeente pas zodra het vanuit de Rijksoverheid informatie krijgt over waaraan een evenement moet voldoen.

Kazerneterrein
Het festival kan bovendien maar één keer op het kazerneterrein plaatsvinden. "Dit hebben we met de buurt afgesproken. Het terrein wordt omringt door 800 adressen en we willen niemand tot last zijn. Daarom is afgesproken dat, als het festival doorgaat, het éénmalig op dit terrein is”, aldus Verkennis. Hierdoor is het echter wel lastig om nu alvast jaren vooruit te plannen.

8500 bezoekers
Op het veld is plek voor 8500 bezoekers per dag, die overdekt in een grote tent van 40 bij 100 meter kunnen staan. "Vanwege het weer in oktober is hiervoor gekozen." Het is de bedoeling dat het festival op vrijdag 8 oktober om 17:45 uur start, en de twee dagen erna om 13:45 uur. De festivaldagen eindigen elke keer om middernacht.

Locals hebben streepje voor
Bewoners uit Weert en Nederweert hebben een streepje voor bij het bemachtigen van een ticket. De landelijke verkoop is online, maar in Weert en Nederweert zullen ook fysieke tickets verkrijgbaar zijn. "Omdat we ook weten dat de vraag uit die regio het grootst is", vertelt de festivaldirecteur.

Op de festivalposter van FestiFallz zullen uitsluitend artiesten van Nederlandse bodem te zien zijn. "Nederlandse topbands. Alles wat je op de radio hoort is aanwezig, behalve Kensington."

Bospop weer uitgesteld
De jubileumeditie van Bospop is dit jaar wederom gecanceld. Het festival vind op 9, 10 en 11 juli 2022 plaats.

Lees ook: Geen Bospop dit jaar: festival verplaatst naar 2022

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen