Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw festival in centrum Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 7:27

In het centrum van Valkenburg wordt op zaterdag 6 en zondag 7 juni de eerste editie gehouden van het Vestingfeest Valkenburg.

Met het tweedaagse festival wil het Geulstadje bezoekers uit de hele Euregio naar het vernieuwde centrum trekken en pronken met onder meer de Geulpoort, de Berkelpoort en het vernieuwde Halderpark.

Regionale namen
Op beide dagen is er een vol programma met muziek, dans, theater, toneel en cabaret, samengesteld door het Openluchttheater. De organisatie heeft zo breed mogelijk geprogrammeerd met regionale namen, maar vooral ook de lokale verenigingen en lokale acts.

Podium
Kloppend hart is een groot podium op het vernieuwde Theodoor Dorreplein, waar met name bands en grote muziekgezelschappen zullen optreden. Daarnaast is er een programma op het Casinoplein, in het Halderpark, op het Walramplein en bij de Berkelpoort. In diverse straten daar tussenin lopen walking acts rond. Alle festiviteiten zijn gratis te bezoeken.

Jesus Christ Superstar
Het festival sluit zondag af met een uitvoering van de legendarische musical Jesus Christ Superstar, in de Onze Lieve Vrouwekerk. Onder de noemer ‘Zingen tegen Kanker’ proberen amateurzangers die op een of andere manier met de ziekte te maken hebben gehad, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Het is de bedoeling dat het Vestingsfeest Valkenburg een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Marco Borsato, HAEVN, Waylon en meer naar Pop on Top
Pop on Top strikt DI-RECT en Rowwen Hèze
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
Zomercarnaval Valkenburg afgelast
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen