Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw festival in centrum Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 7:27

In het centrum van Valkenburg wordt op zaterdag 6 en zondag 7 juni de eerste editie gehouden van het Vestingfeest Valkenburg.

Met het tweedaagse festival wil het Geulstadje bezoekers uit de hele Euregio naar het vernieuwde centrum trekken en pronken met onder meer de Geulpoort, de Berkelpoort en het vernieuwde Halderpark.

Regionale namen
Op beide dagen is er een vol programma met muziek, dans, theater, toneel en cabaret, samengesteld door het Openluchttheater. De organisatie heeft zo breed mogelijk geprogrammeerd met regionale namen, maar vooral ook de lokale verenigingen en lokale acts.

Podium
Kloppend hart is een groot podium op het vernieuwde Theodoor Dorreplein, waar met name bands en grote muziekgezelschappen zullen optreden. Daarnaast is er een programma op het Casinoplein, in het Halderpark, op het Walramplein en bij de Berkelpoort. In diverse straten daar tussenin lopen walking acts rond. Alle festiviteiten zijn gratis te bezoeken.

Jesus Christ Superstar
Het festival sluit zondag af met een uitvoering van de legendarische musical Jesus Christ Superstar, in de Onze Lieve Vrouwekerk. Onder de noemer ‘Zingen tegen Kanker’ proberen amateurzangers die op een of andere manier met de ziekte te maken hebben gehad, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Het is de bedoeling dat het Vestingsfeest Valkenburg een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Marco Borsato, HAEVN, Waylon en meer naar Pop on Top
Pop on Top strikt DI-RECT en Rowwen Hèze
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
Zomercarnaval Valkenburg afgelast
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen