Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw festival in centrum Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 7:27

In het centrum van Valkenburg wordt op zaterdag 6 en zondag 7 juni de eerste editie gehouden van het Vestingfeest Valkenburg.

Met het tweedaagse festival wil het Geulstadje bezoekers uit de hele Euregio naar het vernieuwde centrum trekken en pronken met onder meer de Geulpoort, de Berkelpoort en het vernieuwde Halderpark.

Regionale namen
Op beide dagen is er een vol programma met muziek, dans, theater, toneel en cabaret, samengesteld door het Openluchttheater. De organisatie heeft zo breed mogelijk geprogrammeerd met regionale namen, maar vooral ook de lokale verenigingen en lokale acts.

Podium
Kloppend hart is een groot podium op het vernieuwde Theodoor Dorreplein, waar met name bands en grote muziekgezelschappen zullen optreden. Daarnaast is er een programma op het Casinoplein, in het Halderpark, op het Walramplein en bij de Berkelpoort. In diverse straten daar tussenin lopen walking acts rond. Alle festiviteiten zijn gratis te bezoeken.

Jesus Christ Superstar
Het festival sluit zondag af met een uitvoering van de legendarische musical Jesus Christ Superstar, in de Onze Lieve Vrouwekerk. Onder de noemer ‘Zingen tegen Kanker’ proberen amateurzangers die op een of andere manier met de ziekte te maken hebben gehad, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Het is de bedoeling dat het Vestingsfeest Valkenburg een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Marco Borsato, HAEVN, Waylon en meer naar Pop on Top
Pop on Top strikt DI-RECT en Rowwen Hèze
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
Zomercarnaval Valkenburg afgelast
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen