Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw examendrama: PostNL raakt Engels-toetsen kwijt

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 18:21

Terwijl het ene examendebacle nog niet is opgelost, duikt het andere al op: een school in Weert is Engels-examens kwijt. De toetsen werden begin juni naar Engeland gestuurd om daar nagekeken te worden, maar kwamen nooit aan.

De toetsen werden opgestuurd door opleidingsinstituut Anglia. Een woordvoerder van het instituut bevestigt dat er een school uit Weert 'getroffen' is, maar zegt niet welke.

Twee opties
In Weert maken zowel Het College als het Philips van Horne gebruik van de diensten van Anglia. Landelijk zijn 4100 leerlingen de dupe van het incident. De schriftelijke examens werden in mei afgenomen op 106 scholen. Het gaat om examens op allerlei niveaus, van het zogenoemde 'first step' tot 'masters'. Het vakkenpakket van Anglia wordt op 375 scholen in Nederland gegeven, van basis- en middelbare scholen tot hoger onderwijs.

Wel een diploma
Er is geen sprake van dat sommige leerlingen hun diploma missen door de zoekgeraakte toetsen. Leerlingen die dit vak nodig hadden voor hun einddiploma, hebben de toets eerder dit jaar al gemaakt. Anglia hoopt dat de eindtoetsen nog boven water komen. Zo niet, dan is het nog onduidelijk of de leerlingen opnieuw examen moeten doen.

Onderzoek PostNL
Anglia laat L1 weten dat PostNL een onderzoek heeft ingesteld. In afwachting van de resultaten van dat onderzoek, wil het instituut niet speculeren. Uiterlijk één week na de zomervakantie krijgen betrokken scholen het verlossende antwoord. Een woordvoerder van Anglia zegt dat er geen andere Limburgse scholen gedupeerd zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen