Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw in Eredivisie: publiek kan meekijken na VAR-beslissing

Geplaatst opdonderdag 26 augustus 2021 - 12:22

Vanaf de komende speelronde in de Eredivisie kunnen op de stadionschermen door de VAR gewijzigde beslissingen worden getoond. De derde speelronde wordt vrijdag ingeluid door Fortuna Sittard - RKC.

Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

'Publiek informeren'
"Het gaat om de beelden op basis waarvan de arbitrage heeft besloten een eerdere beslissing te wijzigen. Het publiek kan zo op de schermen zien wat de reden van de herziening is, zodat het ook in het stadion duidelijk is waarom er door de VAR is ingegrepen", meldt de KNVB.

"Het vertonen van een video op de schermen is een nieuwe manier om het publiek zo optimaal mogelijk te informeren, één van de belangrijkste verbeterpunten sinds de komst van de VAR."

Sinds oktober 2019
Tot op heden kregen bezoekers in het stadion geen beelden te zien. Sinds oktober 2019 wordt bij VAR-momenten wel via korte teksten op de videoschermen aangegeven wanneer er sprake is van een VAR-check en wat de uitkomst van deze VAR-check is.

De video van het desbetreffende moment wordt aangeleverd vanuit het KNVB Replay Center. Vervolgens bepaalt de club of de video daadwerkelijk op het stadionscherm wordt vertoond, aldus de voetbalbond.

VAR greep bijna 100 keer in
De videoscheidsrechter heeft vorig seizoen in ongeveer 1 op de 3 wedstrijden in de Eredivisie ingegrepen. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond maakte die cijfers twee weken geleden in Zeist bekend. De Eredivisie telt in totaal 306 wedstrijden en de VAR greep 98 keer in.

De mogelijkheid om de video's op de stadionschermen te vertonen, is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen de KNVB en de Eredivisie CV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen