Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw eindexamenprogramma bij VMBO Maastricht

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 15:22

VMBO Maastricht heeft het toetsingsprogramma voor de eindexamenkandidaten aangepast.

"We maken een minder complex en haalbaarder programma voor het schoolexamen. Door deze helderheid te geven gaan we het vertrouwen van de leerlingen weer terugwinnen", zegt Jan Rijkers, interim bestuurder VMBO Maastricht.

Volgens de school zijn er geen leerlingen vertrokken naar aanleiding van het examendrama.

De middelbare school kwam deze zomer in opspraak omdat 354 eindexamens ongeldig werden verklaard door de onderwijsinspectie. De schoolexamens waren niet of onjuist afgenomen.

Lees hier eerdere berichten over het eindexamendebable bij VMBO Maastricht

Te gecompliceerd
Een school kan zelf bepalen wanneer en hoeveel toetsen ze jaarlijks wil afnemen en dit is vastgelegd in een speciaal protocol. Volgens de schoolleiding ging het mis, omdat dit toetsingsprogramma te gecompliceerd bleek.

Hersteltoetsen
Ongeveer 200 leerlingen van het VMBO Maastricht hebben deze week hersteltoetsen gemaakt, in de hoop toch hun diploma kunnen halen. Ze krijgen volgende week te horen of ze alsnog geslaagd zijn.

Her-herkansing
"229 leerlingen hadden zich ingeschreven voor de
hersteltoetsen, maar uiteindelijk hebben op dit moment zo'n 200 leerlingen toetsen gemaakt", zegt Rijkers. "De leerlingen die nu geen gebruik hebben gemaakt van de toetsweek krijgen in oktober alsnog een mogelijkheid."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen