Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw eindexamenprogramma bij VMBO Maastricht

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 15:22

VMBO Maastricht heeft het toetsingsprogramma voor de eindexamenkandidaten aangepast.

"We maken een minder complex en haalbaarder programma voor het schoolexamen. Door deze helderheid te geven gaan we het vertrouwen van de leerlingen weer terugwinnen", zegt Jan Rijkers, interim bestuurder VMBO Maastricht.

Volgens de school zijn er geen leerlingen vertrokken naar aanleiding van het examendrama.

De middelbare school kwam deze zomer in opspraak omdat 354 eindexamens ongeldig werden verklaard door de onderwijsinspectie. De schoolexamens waren niet of onjuist afgenomen.

Lees hier eerdere berichten over het eindexamendebable bij VMBO Maastricht

Te gecompliceerd
Een school kan zelf bepalen wanneer en hoeveel toetsen ze jaarlijks wil afnemen en dit is vastgelegd in een speciaal protocol. Volgens de schoolleiding ging het mis, omdat dit toetsingsprogramma te gecompliceerd bleek.

Hersteltoetsen
Ongeveer 200 leerlingen van het VMBO Maastricht hebben deze week hersteltoetsen gemaakt, in de hoop toch hun diploma kunnen halen. Ze krijgen volgende week te horen of ze alsnog geslaagd zijn.

Her-herkansing
"229 leerlingen hadden zich ingeschreven voor de
hersteltoetsen, maar uiteindelijk hebben op dit moment zo'n 200 leerlingen toetsen gemaakt", zegt Rijkers. "De leerlingen die nu geen gebruik hebben gemaakt van de toetsweek krijgen in oktober alsnog een mogelijkheid."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten