Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw distributiecentrum Medtronic goed voor 300 banen

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 16:08

Het nieuwe distributiecentrum van Medtronic in Heerlen heeft 300 nieuwe banen opgeleverd.

In eerste instantie werd er gerekend op zo'n 150 nieuwe banen, maar het medisch bedrijf groeit zo snel dat de eerste schatting al achterhaald is. Het nieuwe pand wordt morgen officieel geopend.

Zes voetbalvelden
Het staat naast de hoofdvestiging van Medtronic op bedrijventerrein Trilandis en is 33.000 vierkante meter groot. Dat zijn ruim zes voetbalvelden. Het wordt beheerd door Ceva Logistics, dat de distributie van Medtronic regelt. Vanuit Heerlen worden zo'n 15.000 ziekenhuizen wereldwijd beleverd.

Groei
Medtronic had extra capaciteit nodig omdat de activiteiten in het Belgische Opglabbeek en het Italiaanse Rolo voor een deel naar Heerlen zijn overgeheveld. Daarnaast groeit Medtronic in Europa sterk. De afgelopen jaren heeft het Amerikaanse bedrijf fors geïnvesteerd in de vestiging in Heerlen. Zo werd 6,5 miljoen vrij gemaakt voor aanpassingen aan de klantenservice en de financiële en logistieke afdeling.

Wereldwijd
Vanuit Heerlen wordt medische apparatuur naar Afrika, het Midden-Oosten en Europa verzonden. Het concern heeft ook een onderzoekscentrum in Maastricht en een productiehal in Kerkrade. In totaal werken er zo'n 2000 mensen in Limburg voor het Amerikaanse bedrijf.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen