Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw distributiecentrum Medtronic goed voor 300 banen

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 16:08

Het nieuwe distributiecentrum van Medtronic in Heerlen heeft 300 nieuwe banen opgeleverd.

In eerste instantie werd er gerekend op zo'n 150 nieuwe banen, maar het medisch bedrijf groeit zo snel dat de eerste schatting al achterhaald is. Het nieuwe pand wordt morgen officieel geopend.

Zes voetbalvelden
Het staat naast de hoofdvestiging van Medtronic op bedrijventerrein Trilandis en is 33.000 vierkante meter groot. Dat zijn ruim zes voetbalvelden. Het wordt beheerd door Ceva Logistics, dat de distributie van Medtronic regelt. Vanuit Heerlen worden zo'n 15.000 ziekenhuizen wereldwijd beleverd.

Groei
Medtronic had extra capaciteit nodig omdat de activiteiten in het Belgische Opglabbeek en het Italiaanse Rolo voor een deel naar Heerlen zijn overgeheveld. Daarnaast groeit Medtronic in Europa sterk. De afgelopen jaren heeft het Amerikaanse bedrijf fors geïnvesteerd in de vestiging in Heerlen. Zo werd 6,5 miljoen vrij gemaakt voor aanpassingen aan de klantenservice en de financiële en logistieke afdeling.

Wereldwijd
Vanuit Heerlen wordt medische apparatuur naar Afrika, het Midden-Oosten en Europa verzonden. Het concern heeft ook een onderzoekscentrum in Maastricht en een productiehal in Kerkrade. In totaal werken er zo'n 2000 mensen in Limburg voor het Amerikaanse bedrijf.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen