Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw concept in horecapanden Pancratiusplein Heerlen

Geplaatst opdinsdag 10 augustus 2021 - 22:00

Het Pancratiusplein in Heerlen krijgt een plek waar werken en recreëren bij elkaar komen. Vijf Heerlense ondernemers hebben twee panden aangekocht en hopen in het najaar open te gaan.

Volgens de nieuwe eigenaren moet het gebouw een multifunctionele invulling krijgen.

Concepten samenbrengen
"We willen hier verschillende concepten bij elkaar brengen”, zegt eigenaar Remco Mattaar. "In de panden komt een grand café, een café dat zich meer richt op het uitgaansleven en daarnaast creëren we plekken waar mensen kunnen werken. Verder hebben we multifunctionele ruimtes die bijvoorbeeld bedrijven kunnen huren voor feesten of vergaderingen”, zegt Mattaar.

Verbindingsplaats
Op de begane grond en op de eerste verdieping worden horecagelegenheden gerealiseerd en de bovenste verdieping is bedoeld voor flexplekken. "Hoe meer je omlaag gaat, hoe informeler het wordt", zegt de andere eigenaar Camiel Prudon. "Het gebouw moet voor reuring gaan zorgen. Mensen kunnen elkaar hier treffen wanneer ze lekker komen eten of wanneer ze ervoor kiezen om hier te werken. Het allermooiste zou zijn als we na een tijd kunnen zeggen dat de nieuwe invulling een verbindingsplek is geworden", aldus Prudon.

Beerkompanie
Het gebouw stamt uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Het is toentertijd gebouwd door de Twentsche Bank. Voordat de Heerlense eigenaren het pand kochten, was de horecazaak Beerkompanie op deze plek gevestigd. Het was een onderdeel van de Alfa-brouwerij. Maar vorig jaar tijdens het begin van de coronacrisis vroeg de brouwerij een faillissement aan.

Mooiste gebouw
Volgens Mattaar is het gebouw op het Pancratiusplein de mooiste van Heerlen. "Ik heb er altijd met een bepaalde interesse naar gekeken. De ligging is prachtig en ook historisch perspectief. Als je een kans krijgt om de panden te kopen, dan moet je die pakken”, zegt Remco Mattaar.

In het najaar moeten de panden zijn opgeleverd en is het open voor bezoek. De terrassen zijn inmiddels al geopend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen