Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw centrum biedt hulp tegen cybercriminaliteit

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 5:59

Op de Brightlands Campus in Heerlen gaat vrijdag het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg van start.

MKB-bedrijven kunnen bij het centrum aankloppen om hulp tegen cybercrime.

Criminelen
Cybercrime is computercriminaliteit, zoals hacken, het versturen van virussen en het stelen van data. In Nederland krijgt meer dan de helft van de ondernemers met cybercrime te maken. Eén op de vijf loopt daadwerkelijk schade op.

Gijzelsoftware
De onderneming van Paul Verhoeven is een van die bedrijven. "Ik heb een bijlage geopend in een e-mail waarvan ik dacht dat het van een vertrouwd adres was", vertelt Verhoeven. "Toen kreeg ik een melding op mijn scherm dat al mijn bestanden geblokkeerd waren en dat ik tegen betaling van een aantal bitcoins een sleutel zou ontvangen om de hele boel weer te decoderen. Je schrikt je wezenloos."

Hulp en tips
Jeroen Duijsens is coördinator bij het expertisecentrum. Er worden bijeenkomsten georganiseerd en er komen online instructies te staan met maatregelen die je kunt nemen op het gebied van cyberveiligheid.

Bedrijfscheck
"Als je jezelf tegen het licht wil houden dan krijg je, in samenwerking met Arcus Leeuwenborgh en een van onze businesspartners op dat gebied, twee studenten op bezoek. Die lichten jouw bedrijf samen met jou door aan de hand van een checklist die we met een aantal specialisten hebben opgesteld", aldus Duijsens.

L1mburg Centraal
Meer hieriver in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen