Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw centrum biedt hulp tegen cybercriminaliteit

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 5:59

Op de Brightlands Campus in Heerlen gaat vrijdag het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg van start.

MKB-bedrijven kunnen bij het centrum aankloppen om hulp tegen cybercrime.

Criminelen
Cybercrime is computercriminaliteit, zoals hacken, het versturen van virussen en het stelen van data. In Nederland krijgt meer dan de helft van de ondernemers met cybercrime te maken. Eén op de vijf loopt daadwerkelijk schade op.

Gijzelsoftware
De onderneming van Paul Verhoeven is een van die bedrijven. "Ik heb een bijlage geopend in een e-mail waarvan ik dacht dat het van een vertrouwd adres was", vertelt Verhoeven. "Toen kreeg ik een melding op mijn scherm dat al mijn bestanden geblokkeerd waren en dat ik tegen betaling van een aantal bitcoins een sleutel zou ontvangen om de hele boel weer te decoderen. Je schrikt je wezenloos."

Hulp en tips
Jeroen Duijsens is coördinator bij het expertisecentrum. Er worden bijeenkomsten georganiseerd en er komen online instructies te staan met maatregelen die je kunt nemen op het gebied van cyberveiligheid.

Bedrijfscheck
"Als je jezelf tegen het licht wil houden dan krijg je, in samenwerking met Arcus Leeuwenborgh en een van onze businesspartners op dat gebied, twee studenten op bezoek. Die lichten jouw bedrijf samen met jou door aan de hand van een checklist die we met een aantal specialisten hebben opgesteld", aldus Duijsens.

L1mburg Centraal
Meer hieriver in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen