Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw centrum biedt hulp tegen cybercriminaliteit

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 5:59

Op de Brightlands Campus in Heerlen gaat vrijdag het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg van start.

MKB-bedrijven kunnen bij het centrum aankloppen om hulp tegen cybercrime.

Criminelen
Cybercrime is computercriminaliteit, zoals hacken, het versturen van virussen en het stelen van data. In Nederland krijgt meer dan de helft van de ondernemers met cybercrime te maken. Eén op de vijf loopt daadwerkelijk schade op.

Gijzelsoftware
De onderneming van Paul Verhoeven is een van die bedrijven. "Ik heb een bijlage geopend in een e-mail waarvan ik dacht dat het van een vertrouwd adres was", vertelt Verhoeven. "Toen kreeg ik een melding op mijn scherm dat al mijn bestanden geblokkeerd waren en dat ik tegen betaling van een aantal bitcoins een sleutel zou ontvangen om de hele boel weer te decoderen. Je schrikt je wezenloos."

Hulp en tips
Jeroen Duijsens is coördinator bij het expertisecentrum. Er worden bijeenkomsten georganiseerd en er komen online instructies te staan met maatregelen die je kunt nemen op het gebied van cyberveiligheid.

Bedrijfscheck
"Als je jezelf tegen het licht wil houden dan krijg je, in samenwerking met Arcus Leeuwenborgh en een van onze businesspartners op dat gebied, twee studenten op bezoek. Die lichten jouw bedrijf samen met jou door aan de hand van een checklist die we met een aantal specialisten hebben opgesteld", aldus Duijsens.

L1mburg Centraal
Meer hieriver in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen