Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw boek en theaterstuk van Jacques Vriens

Geplaatst opzaterdag 15 mei 2021 - 16:51

Kinderboekenschrijver en theatermaker Jacques Vriens is bezig met een nieuw boek.

Dat zei hij zaterdag in het L1 Cultuurcafé.

Jeugd
Volgens Vriens, bekend van boeken als 'Dag, Sinterklaasje' en 'Achtste groepers huilen niet', wordt het een ander kinderboek dan dat we van hem gewend zijn. "Het boek gaat over mijn jeugd", zegt Vriens. "Het speelt zich dus niet af in het nu, maar in de jaren 50."

Toneelstuk
Naast zijn nieuwe kinderboek, is hij bezig met het toneelstuk 'Strijd om de kathedraal' dat in mei 2022 in Brabant en Limburg te zien is. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Vriens. Het is de tweede keer dat Vriens een van zijn eigen boeken omzet naar een theaterstuk en daarvoor de regie op zich neemt. In de 2017 werd 'Weg uit de Peel' opgevoerd.

Ook dit keer zal het stuk zich in de open lucht afspelen. "Het stuk speelt zich af rondom de bouw van de kathedraal. Het is een hele toer om dat goed neer te zetten, maar het gaat lukken."

Sprookje
Deze zomer zal hij zelf op de planken staan in het openluchttheater in Valkenburg en de schouwburg in Kerkrade. Twee sprookjes uit zijn boek 'Grootmoeders grote oren' zullen te zien zijn. "Ik heb mijn hele leven al toneel gespeeld, dus ik vind het heerlijk dat ik nu zelf weer de planken op kan."

Vriens bereikte onlangs de leeftijd van 75 jaar, maar aan stoppen denkt hij nog niet. "Achter de geraniums zitten is niks voor mij. Zolang ik het leuk vind en mensen nog steeds naar mijn werk vragen, blijf ik doorgaan." Het nieuwe boek van Jacques Vriens 'Jacob en de zeven gevaren' ligt vanaf september in de boekhandel.

Luister hier het hele interview terug met Jacques Vriens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen