Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw boek biograaf én weduwe over Fernando Ricksen

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 18:04

Er komt in juni een tweede boek over Fernando Ricksen. In de nieuwe biografie staat de strijd die Ricksen voerde met de spierziekte ALS centraal.

Dat zei zijn biograaf, Vincent de Vries, maandagavond in het L1-programma L1mburg Centraal.

Eren en nooit vergeten
De Vries schrijft het boek samen met de weduwe van Ricksen, Veronika. "We willen hem blijven eren en nooit vergeten", zegt De Vries. Het boek verschijnt op Wereld ALS Dag, op 22 juni 2020.

In januari liet de schrijver al weten samen met de toen nog levende oud-voetballer aan een nieuw boek te werken. Nu geeft De Vries dus aan samen met Veronika in de pen te zijn gekropen.

Lees ook: Ricksen schrijft nieuw boek: 'Eerste hoofdstukken klaar'

Aftakeling
"Het boek gaat over de aftakeling, maar ook over de hoop die hij had", licht De Vries toe. "Ze gaven Fernando nog vier maanden, maar hij leefde nog zes jaar."

De Finale Strijd
Het boek gaat 'De Finale Strijd' heten. De eerste biografie van Fernando Ricksen, genaamd 'Vechtlust', verscheen in 2013. Ricksen werd pas ziek toen dat boek al naar de drukker was.

Schotland
Fernando Ricksen overleed op 18 september in Schotland. De indrukwekkende uitvaart vond enkele dagen later plaats in Glasgow, waar hij tijdens zijn carrière als speler furore maakte bij Glasgow Rangers. Ook zijn andere ex-clubs stonden uitgebreid stil bij zijn overlijden.

Lees ook: Teruglezen: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen