Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw boek biograaf én weduwe over Fernando Ricksen

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 18:04

Er komt in juni een tweede boek over Fernando Ricksen. In de nieuwe biografie staat de strijd die Ricksen voerde met de spierziekte ALS centraal.

Dat zei zijn biograaf, Vincent de Vries, maandagavond in het L1-programma L1mburg Centraal.

Eren en nooit vergeten
De Vries schrijft het boek samen met de weduwe van Ricksen, Veronika. "We willen hem blijven eren en nooit vergeten", zegt De Vries. Het boek verschijnt op Wereld ALS Dag, op 22 juni 2020.

In januari liet de schrijver al weten samen met de toen nog levende oud-voetballer aan een nieuw boek te werken. Nu geeft De Vries dus aan samen met Veronika in de pen te zijn gekropen.

Lees ook: Ricksen schrijft nieuw boek: 'Eerste hoofdstukken klaar'

Aftakeling
"Het boek gaat over de aftakeling, maar ook over de hoop die hij had", licht De Vries toe. "Ze gaven Fernando nog vier maanden, maar hij leefde nog zes jaar."

De Finale Strijd
Het boek gaat 'De Finale Strijd' heten. De eerste biografie van Fernando Ricksen, genaamd 'Vechtlust', verscheen in 2013. Ricksen werd pas ziek toen dat boek al naar de drukker was.

Schotland
Fernando Ricksen overleed op 18 september in Schotland. De indrukwekkende uitvaart vond enkele dagen later plaats in Glasgow, waar hij tijdens zijn carrière als speler furore maakte bij Glasgow Rangers. Ook zijn andere ex-clubs stonden uitgebreid stil bij zijn overlijden.

Lees ook: Teruglezen: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen