Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw bezoekersrecord voor Cultura Nova

Geplaatst opzondag 2 september 2018 - 17:00

Het Heerlense theaterfestival Cultura Nova heeft dit jaar zeker 65.000 bezoekers getrokken. Hiermee is de 28ste editie de succesvolste tot nu toe.

Vorig jaar bleef de teller staan op ruim 62.000 festivalgangers.

Zandgroeve
"Alles klopte dit jaar", blikt Fiedel van der Hijden op de 28ste editie terug. De opening met het Italiaanse gezelschap Kitonb trok meer bezoekers dan verwacht maar ook de verschillende theatervoorstellingen deden het beter dan voorgaande jaren.

Uitverkocht
"Voor het eerst in onze geschiedenis waren uitvoeringen van deze omvang voor aanvang van het festival helemaal uitverkocht", vertelt de tevreden artistiek leider van Cultura Nova. Hij doelt daarmee op de voorstellingen 'Carmina Burana' in de Heerlense zandgroeve Beaujean en het stuk 'Emma' van Toneelgroep Maastricht.

Tevreden
Niet alleen de bezoekersaantallen stemmen de organisatie tot tevredenheid. "Dit jaar waren de reacties van het publiek op de verschillende voorstellingen positiever dan ooit. Dat geldt ook voor kleine, verfijnde voorstellingen. Daar is door een breed publiek volop van genoten", aldus Van der
Hijden.

De 29ste editie van Cultura Nova is van 23 augustus tot en met 1 september 2019.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen