Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw bewijs in 'zaak Andy' door loslippige verdachte

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 6:05

De politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning van -en de moord op- Andy de Heus, meegeluisterd met cruciale gesprekken die verdachte Ronnie S. over de zaak heeft gevoerd.

Dat hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover De Limburger. De krant meldt dat de recherche onder andere richtmicrofoons heeft ingezet in de gevangenis in Duitsland.

Meeluisteren
De 48-jarige S. uit Sittard heeft in zeker een telefoontje naar iemand buiten de gevangenis, én in minstens een gesprek met een kennis die hem kwam opzoeken, informatie gedeeld die doorslaggevend kan zijn voor de oplossing van de zaak.

Advocaat Serge Weening die Ronnie S. die bijstaat, wil niet meer kwijt dan dat het klopt dat de politie heeft meegeluisterd met gesprekken van zijn gedetineerde cliënt.

Verdwijning
Op het moment dat de politie de conversaties afluisterde, wist S. al hij dat hij verdachte was in de zaak De Heus. De rechtbank in Bochum veroordeelde S. in april tot vier jaar en acht maanden cel wegens drugshandel. Andy de Heus uit Echt verdween eind 2012. De politie vond zijn stoffelijk overschot in februari bij een visvijver in Stevensweert.

In de verdwijningszaak is Ronnie S. een cruciale verdachte, omdat hij op de avond van diens verdwijning Andy de Heus vrijwel zeker heeft ontmoet.

Lees hier meer nieuws over de zaak rondom Andy de Heus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus
Andy de Heus
Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op
Andy de Heus
Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus
Zoektocht in kanaal naar mogelijk moordwapen Andy de Heus
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen