Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw bewijs in 'zaak Andy' door loslippige verdachte

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 6:05

De politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning van -en de moord op- Andy de Heus, meegeluisterd met cruciale gesprekken die verdachte Ronnie S. over de zaak heeft gevoerd.

Dat hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover De Limburger. De krant meldt dat de recherche onder andere richtmicrofoons heeft ingezet in de gevangenis in Duitsland.

Meeluisteren
De 48-jarige S. uit Sittard heeft in zeker een telefoontje naar iemand buiten de gevangenis, én in minstens een gesprek met een kennis die hem kwam opzoeken, informatie gedeeld die doorslaggevend kan zijn voor de oplossing van de zaak.

Advocaat Serge Weening die Ronnie S. die bijstaat, wil niet meer kwijt dan dat het klopt dat de politie heeft meegeluisterd met gesprekken van zijn gedetineerde cliënt.

Verdwijning
Op het moment dat de politie de conversaties afluisterde, wist S. al hij dat hij verdachte was in de zaak De Heus. De rechtbank in Bochum veroordeelde S. in april tot vier jaar en acht maanden cel wegens drugshandel. Andy de Heus uit Echt verdween eind 2012. De politie vond zijn stoffelijk overschot in februari bij een visvijver in Stevensweert.

In de verdwijningszaak is Ronnie S. een cruciale verdachte, omdat hij op de avond van diens verdwijning Andy de Heus vrijwel zeker heeft ontmoet.

Lees hier meer nieuws over de zaak rondom Andy de Heus.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus
Andy de Heus
Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op
Andy de Heus
Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus
Zoektocht in kanaal naar mogelijk moordwapen Andy de Heus
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen