Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw bewijs in 'zaak Andy' door loslippige verdachte

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 6:05

De politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning van -en de moord op- Andy de Heus, meegeluisterd met cruciale gesprekken die verdachte Ronnie S. over de zaak heeft gevoerd.

Dat hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover De Limburger. De krant meldt dat de recherche onder andere richtmicrofoons heeft ingezet in de gevangenis in Duitsland.

Meeluisteren
De 48-jarige S. uit Sittard heeft in zeker een telefoontje naar iemand buiten de gevangenis, én in minstens een gesprek met een kennis die hem kwam opzoeken, informatie gedeeld die doorslaggevend kan zijn voor de oplossing van de zaak.

Advocaat Serge Weening die Ronnie S. die bijstaat, wil niet meer kwijt dan dat het klopt dat de politie heeft meegeluisterd met gesprekken van zijn gedetineerde cliënt.

Verdwijning
Op het moment dat de politie de conversaties afluisterde, wist S. al hij dat hij verdachte was in de zaak De Heus. De rechtbank in Bochum veroordeelde S. in april tot vier jaar en acht maanden cel wegens drugshandel. Andy de Heus uit Echt verdween eind 2012. De politie vond zijn stoffelijk overschot in februari bij een visvijver in Stevensweert.

In de verdwijningszaak is Ronnie S. een cruciale verdachte, omdat hij op de avond van diens verdwijning Andy de Heus vrijwel zeker heeft ontmoet.

Lees hier meer nieuws over de zaak rondom Andy de Heus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Andy de Heus
Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus
Zoektocht in kanaal naar mogelijk moordwapen Andy de Heus
'Ruzie in vakantiewoning leidde tot dood Andy de Heus'
Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen