Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nieuw bewijs: DNA linkt Thijs H. aan moorden'

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 7:51

Justitie heeft nieuw bewijs gevonden in de zaak rond Thijs H. uit Brunssum.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdagmorgen.

Weinig bewijs
Volgens bronnen van de krant zou er nieuw DNA-bewijs zijn gevonden dat de Limburger aan drie moorden linkt. Tot dusver had justitie weinig bewijs tegen H. Zo zijn er geen directe getuigen, is er geen wapen gevonden en is de bebloede kleding van de verdachte gewassen.

Lees ook: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist

Rechter
H. wordt verdacht van het doodsteken van drie wandelaars, begin mei; een in Den Haag en twee op de Brunsummerheide. De Brunsummer werd op 8 mei gearresteerd. In augustus staat H. voor het eerst voor de rechter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen