Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw beweegproject in Zuyderland: de snaxercise

Geplaatst opdonderdag 11 maart 2021 - 6:30

De Zuyderland ziekenhuizen, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, starten vanaf maandag met een nieuw project: de snaxercise. Door het project moeten medewerkers gedurende de dag meer bewegen door kleine oefeningen te doen.

Initiatiefneemster is Tamara Aipassa, cardiologe bij Zuyderland.

Oud-topsporter
Aipassa is oud-topsporter. Ze begon als atlete, waar ze vooral sterk was op de korte afstanden. Ze was onder meer actief op het Nederlands kampioenschap. Daarna werd ze gevraagd om snelheid en kracht te brengen in het bobsleeën en bereikte ze bijna de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver. Tegenwoordig is ze cardiologe. In die functie ziet ze dat mensen te weinig bewegen. "Iedereen denkt dat hij of zij beweegt, maar onder de streep doen we het te weinig en ook steeds minder. Je ziet daar ook de consequenties van. Er zijn ook meer steeds chronische welvaartsziektes", zegt Aipassa in AvondGasten: Corona in Limburg.

Snaxercise
Om mensen meer te laten bewegen bedacht Aipassa daarom de snaxercise. "Je moet 150 minuten per week gematigd bewegen, maar daarnaast is het belangrijk dat je niet teveel zit. Gemiddeld zitten we als Nederlanders acht uur per dag. Bijvoorbeeld op kantoor of voor de televisie. Met het project proberen we mensen te motiveren om hun zittende leven te onderbreken."

Volgens Aipassa zijn het simpele oefeningen die iedereen kan doen. Het is dus zeker niet alleen voor de medewerkers van Zuyderland bedoeld, maar iedereen zou het kunnen doen.

De oefeningen van de snaxercise zijn te vinden via de Twitterpagina van Aipassa.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen