Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw besluit nodig over geluid schutterij Grubbenvorst

Geplaatst opwoensdag 4 november 2015 - 14:26

Horst aan de Maas heeft onterecht niet opgetreden tegen overschrijding van de geluidsnormen door schutterij Sint-Jan in Grubbenvorst.

Van bestuursrechter Raad van State moet de gemeente een nieuw besluit nemen over een handhavingsverzoek van omwonenden.

Onderzoek
De omwonenden van de schutterij aan de Kromboschweg werden in 2013 in het ongelijk gesteld door Horst aan de Maas. De gemeente stelde destijds dat Sint-Jan zich aan de geldende normen hield. Een in opdracht van het gemeentebestuur uitgevoerd onderzoek wees uit dat het geluidsniveau 72 decibel bedroeg. Volgens de Handreiking Limburgs Traditioneel Schieten is 72,5 decibel de norm, stelde Horst aan de Maas.

80 decibel
Volgens de Raad van State heeft de gemeente deugdelijke geluidsmetingen die in opdracht van de omwonenden zijn uitgevoerd onterecht genegeerd. Uit die rapporten bleek dat er een geluidsniveau van 80 decibel werd gehaald.

Horst aan de Maas krijgt van de Raad van State zestien weken de tijd opnieuw te besluiten over het verzoek tot handhaving van de omwonenden.

Lees ook: Horst aan de Maas moet overlast schutterij uitleggen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Alleen nog Limburgse schutterijen in race OLS
Schutterij rekent op Sevenumse bevolking voor OLS 2019
Spannende strijd op tweede dag OLS
25 schutterijen in eindstrijd Oud Limburgs Schuttersfeest
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen