Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Benelux-verdrag: 'Mooie stap in de goede richting'

Geplaatst opmaandag 23 juli 2018 - 12:19

De politie in Limburg noemt het nieuwe Benelux-verdrag 'een mooie stap in de goede richting'.

"Door het nieuwe verdrag kunnen we straks sneller en efficiënter samenwerken. Daar zijn we blij mee", zegt woordvoerder Marleen Draisma.

Grensprovincie
Voor de Limburgse politie is de uitbreiding van het Benelux-verdrag belangrijk in de dagelijkse praktijk. "We zijn een provincie met 351 kilometer aan grens met het buitenland. Dat betekent dat we dagelijks te maken hebben met grensoverschrijdende zaken. Een uitbreiding van de samenwerking is dus heel fijn."

Nieuw verdrag
Dankzij het nieuwe Benelux-verdrag mag de politie straks bijvoorbeeld een achtervolging die in Nederland is begonnen altijd voortzetten in België en Luxemburg. Ook moet het verdrag zorgen voor minder papierwerk en voorziet het in rechtstreekse raadpleging van elkaars politieregisters.

Lees ook: Politie mag meer over de grens in nieuw Benelux-verdrag

Niet direct actief
Voor de politie Limburg verandert er echter nog niet direct iets. "Het nieuwe verdrag moet eerst nog voorgelegd worden aan de parlementen van de drie landen. Dat gebeurt op z'n vroegst in het najaar", weet woordvoerder Marleen Draisma. "Pas daarna treden de nieuwe regels in werking. En dan weten we ook precies wat het voor ons zal betekenen."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen