Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw Arcus College blijkt na drie weken te klein

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 18:43

Nog geen drie weken na de opening blijkt het Arcus College in Heerlen te kampen met een tekort aan leslokalen.

Ook zijn enkele lokalen te klein voor het aantal leerlingen dat er les moet krijgen. Een woordvoerster van Arcus ontkent dat de school te klein is gebouwd. "Dit zijn aanloopproblemen.”

60 miljoen
Het regionale opleidingscentrum begon het nieuwe schooljaar vorige maand in een nieuw gebouw van 60 miljoen euro aan de Valkenburgerweg. De school telt 4500 leerlingen, van wie er dagelijks 2500 aanwezig zijn. Arcus gaat vanwege het lokalentekort voor de lessen ook gebruikmaken van de open leercentra waarover alle zes de zogeheten lestorens beschikken. Dat zijn open ruimtes die als ontmoetingsplek voor leerlingen zijn bedoeld.

Ze krijgen volgende week akoestische schermen om geluidsoverlast te voorkomen van leerlingen die van lokaal naar lokaal trekken. Ook komen er elektronische schoolborden te hangen. Daar komt bij dat de leerlingen gevraagd wordt om hun pauzes of tussenuren er niet meer door te brengen, maar gebuik te maken van de centrale hal en het centrale restaurant.

Aangepaste roosters
Ook gaat het Arcus College daar waar nodig roosters aanpassen. Verschillende lokalen die niet bedoeld waren om er les in te geven, zoals opslagruimten, krijgen nu wel die functie. Ze worden onderwijsgeschikt gemaakt. Aan het oplossen van met problemen met ict wordt ook nog gewerkt.

Volgens de woordvoerster van het Arcus zijn er bij iedere school aan het begin van het schooljaar roosterwijzigingen. "Bij ons dus ook. Alle leerlingen krijgen gewoon les. Het onderwijs gaat gewoon door.”

Oude plannen
De school wijst erop dat de nieuwbouw is gebaseerd op acht jaar oude plannen. Sindsdien hebben in het onderwijs grote veranderingen plaatsgevonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Legionella zwemt in Arcus College
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
rechtbank maastricht
Eis: twee jaar cel voor scooterdief uit Maastricht
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen