Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw Arcus College blijkt na drie weken te klein

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 18:43

Nog geen drie weken na de opening blijkt het Arcus College in Heerlen te kampen met een tekort aan leslokalen.

Ook zijn enkele lokalen te klein voor het aantal leerlingen dat er les moet krijgen. Een woordvoerster van Arcus ontkent dat de school te klein is gebouwd. "Dit zijn aanloopproblemen.”

60 miljoen
Het regionale opleidingscentrum begon het nieuwe schooljaar vorige maand in een nieuw gebouw van 60 miljoen euro aan de Valkenburgerweg. De school telt 4500 leerlingen, van wie er dagelijks 2500 aanwezig zijn. Arcus gaat vanwege het lokalentekort voor de lessen ook gebruikmaken van de open leercentra waarover alle zes de zogeheten lestorens beschikken. Dat zijn open ruimtes die als ontmoetingsplek voor leerlingen zijn bedoeld.

Ze krijgen volgende week akoestische schermen om geluidsoverlast te voorkomen van leerlingen die van lokaal naar lokaal trekken. Ook komen er elektronische schoolborden te hangen. Daar komt bij dat de leerlingen gevraagd wordt om hun pauzes of tussenuren er niet meer door te brengen, maar gebuik te maken van de centrale hal en het centrale restaurant.

Aangepaste roosters
Ook gaat het Arcus College daar waar nodig roosters aanpassen. Verschillende lokalen die niet bedoeld waren om er les in te geven, zoals opslagruimten, krijgen nu wel die functie. Ze worden onderwijsgeschikt gemaakt. Aan het oplossen van met problemen met ict wordt ook nog gewerkt.

Volgens de woordvoerster van het Arcus zijn er bij iedere school aan het begin van het schooljaar roosterwijzigingen. "Bij ons dus ook. Alle leerlingen krijgen gewoon les. Het onderwijs gaat gewoon door.”

Oude plannen
De school wijst erop dat de nieuwbouw is gebaseerd op acht jaar oude plannen. Sindsdien hebben in het onderwijs grote veranderingen plaatsgevonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Legionella zwemt in Arcus College
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
rechtbank maastricht
Eis: twee jaar cel voor scooterdief uit Maastricht
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen