Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw afvalbeleid heel Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 12:00

Na een geslaagde proef in Egchel, Koningslust en Panningen gaat de gemeente Peel en Maas vanaf 1 september 2015 in de hele gemeente gescheiden afval inzamelen.

De hoeveelheid restafval is tijdens de proef het afgelopen jaar gedaald van 170 naar 39 kilo per inwoner, een reductie van 75 procent. Dat levert de gemeente geld op omdat het gescheiden ingezameld glas, papier, plastic en blik, geld oplevert als grondstof.

Minder duur
Bovendien wordt de verwerking van restafval minder duur. Dat scheelt jaarlijks tien euro per huishouden, hetgeen nu al wordt doorberekend aan de inwoners van het proefgebied. Vanaf 1 september wordt dat ook in mindering gebracht voor de inwoners van de overige kernen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snel dekking WhatsApp in alle kernen Peel en Maas
Peel en Maas wil halflege gymzalen openhouden
Autobanden gedumpt in buitengebied Egchel
Agressieve hond Panningen 19 mrt 2021
Agressieve hond gevangen na doodbijten kippen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen