Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw afvalbeleid heel Peel en Maas

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 12:00

Na een geslaagde proef in Egchel, Koningslust en Panningen gaat de gemeente Peel en Maas vanaf 1 september 2015 in de hele gemeente gescheiden afval inzamelen.

De hoeveelheid restafval is tijdens de proef het afgelopen jaar gedaald van 170 naar 39 kilo per inwoner, een reductie van 75 procent. Dat levert de gemeente geld op omdat het gescheiden ingezameld glas, papier, plastic en blik, geld oplevert als grondstof.

Minder duur
Bovendien wordt de verwerking van restafval minder duur. Dat scheelt jaarlijks tien euro per huishouden, hetgeen nu al wordt doorberekend aan de inwoners van het proefgebied. Vanaf 1 september wordt dat ook in mindering gebracht voor de inwoners van de overige kernen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snel dekking WhatsApp in alle kernen Peel en Maas
Peel en Maas wil halflege gymzalen openhouden
Autobanden gedumpt in buitengebied Egchel
Agressieve hond Panningen 19 mrt 2021
Agressieve hond gevangen na doodbijten kippen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen