Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Niets mis met verkoop azc-pand Maastricht'

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 6:48

Vastgoedondernemer Ben Vos ontkent stellig dat er bij de verkoop van een beoogd azc-pand in Maastricht sprake is geweest van een 'schimmige' transactie of zelfs witwassen.

Omwonenden van het gebouw aan de Parkweg 20 hebben openlijk het vermoeden van dergelijke praktijken uitgesproken.

Koopje met een luchtje
Een bedrijf van Maastrichtenaar Vos, in een andere kwestie door justitie verdacht van belastingfraude en witwassen, verkocht het pand begin maart voor 725.000 euro aan een Duitse onderneming. Een koopje met een luchtje, denken omwonenden. Vos had het op 23 maart als opvanglocatie voor asielzoekers aangewezen pand in 2007 voor veel meer - 3,4 miljoen euro - gekocht.

Gedwongen verkoop
Maar volgens Vos heeft de bank – de FGH – hem gedwongen het gebouw onderhands te verkopen. Vos betaalde geen rente en aflossing meer over de hypothecaire lening van vier miljoen euro die op het
leegstaande gebouw rustte, zo staat in een schriftelijke verklaring.

Nadeel
De FGH bank ging op 19 februari akkoord met het bod van ‘slechts’ 725.000 euro van het Duitse Lea Immobilienvermittlung. Vos zelf moet de restschuld van 3,3 miljoen euro aflossen. De Maastrichtenaar zou alleen maar nadeel van de transactie ondervinden en geen banden met Lea hebben.

Vos onthoudt zich verder van commentaar omdat hij zich wil concentreren op zijn onderneming. De FGH verstrekt geen mededelingen over cliënten. Het COA wil niet kwijt of het begin dit jaar wist van de door de bank doorgedrukte verkoop van het pand. Een woordvoerder zegt dat de instelling het resultaat van het strafrechtelijk onderzoek naar Vos afwacht en dan een besluit neemt over te ondernemen stappen. De gemeente Maastricht zegt pas deze week van de financiële perikelen rond Vos te hebben gehoord. Lea antwoordt niet op vragen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen