Overslaan en naar de inhoud gaan

Niets houdt deze Oranjefans tegen: 'Ik hunker naar dit duel'

Geplaatst opzaterdag 26 juni 2021 - 16:41

Als diehard voetbalfanaat zet je alles op alles om het achtstefinaleduel van het Nederlands elftal tegen Tsjechië in een bomvol stadion in Boedapest te zien. Dat is precies wat Ravi Hensels, Daan Tonnaer (beiden uit Roermond), Jerino Lekatompessy en Maikel Klij (beiden uit Venlo) doen.

Maar hun reis naar de Hongaarse hoofdstad kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

Alles geregeld
De wedstrijdtickets hadden de heren al in hun pocket, net zoals de retourvliegtickets. De koffers waren ingepakt en het Oranje-avontuur kon beginnen. Dachten ze. Ravi (20) en Daan (20) arriveerden zaterdag op het luchthaven Keulen-Bonn. Hun vlucht naar Boedapest - met een lange tussenstop in Londen - vertrok om 12:25 uur, maar bij de incheckbalie ging het royaal mis. De twintigers stonden in een ellenlange rij en het schoot maar niet op. Online inchecken lukte volgens Ravi niet. "Op het vliegveld kun je ook gewoon inchecken en dat was ook de bedoeling", vertelt Ravi.

'Ik dacht dat er een grapje werd gemaakt'
Uiteindelijk waren de twintigers aan de beurt, maar toen kreeg alles opeens een heel andere wending. Hen werd verteld dat ze niet mee konden met de vlucht. De Oranjefans stonden als aan de grond genageld. "Ik heb via een site twee retourvliegtickets gekocht, een voor mij en een voor Daan, en via de mail alle gegevens ontvangen. Maar het boekingsnummer klopte niet. Aan de balie werd ons verteld dat we daarom niet mee konden. Ik dacht eerst dat er een grapje werd gemaakt", zegt Ravi. Het stresslevel van het tweetal schoot omhoog, omdat ze nu de wedstrijd zouden missen. Ravi: "Ik was zo boos."

Met een huurauto richting Boedapest
Toevallig stonden de 30-jarige Jerino en Maikel (34) ook in diezelfde rij. De Venlonaren konden ook niet met de vlucht mee. De Limburgers staken hun koppen bij elkaar en besloten een auto te huren zodat ze toch vanaf de tribune het achtstefinaleduel konden meemaken. "We mogen van geluk spreken dat we Jerino en Maikel zijn tegengekomen en dat we het voertuig voor een mooi prijsje konden huren. Het was óf naar huis toe gaan óf die wedstrijd zien. Dan kies ik natuurlijk voor de tweede optie", aldus Ravi.

Rond de klok van half drie reden de Oranjefans in de buurt van Frankfurt. Over ongeveer elf uurtjes arriveert de groep in Boedapest. Dat betekent dat ze midden in de nacht in het hotel arriveren en nog een paar uurtjes kunnen slapen, omdat de wedstijd om 18:00 uur begint. "Ik ben een Nederlander en mijn land speelt eindelijk weer op een belangrijk toernooi. Ik heb hier lang op gewacht. Dit is een hoogtepunt voor mij", stelt Ravi.

Snakken naar wedstrijd in bomvol stadion
De Puskás Aréna is zondag met 58.612 plaatsen helemaal uitverkocht, alsof corona voor even niet meer bestaat. Wie had dat gedacht? De hunkering naar een vol voetbalstadion is volgens Ravi groot. "Dat gevoel is niet te beschrijven. Ik heb anderhalf jaar voor de televisie voetbalwedstrijden gekeken. Ik hunker naar deze wedstrijd. En Nederland gaat natuurlijk winnen!"

De terugreis en de gemaakte kosten voor de vliegtickets staan nu op een lager pitje. Het duel tegen Tsjechië is nu het allerbelangrijkste en staat op de eerste plaats. "Ik denk dat er een fout is gemaakt. We gaan een klacht indienen en ons geld terugvragen. Maar we maken er een mooi weekend van", zegt Ravi.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen