Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet Verstappen, maar Dumoulin sportman van het jaar

Geplaatst opmaandag 19 december 2016 - 21:55

Niet Max Verstappen, maar Tom Dumoulin is maandagavond verkozen tot Limburgs sportman van het jaar.

Ook Luik-Bastenaken-Luik-winnaar Wout Poels was genomineerd voor de Limburgse sportprijs, maar de strijd leek vooraf vooral te gaan tussen Max Verstappen (die afgelopen jaar de overstap maakte naar Red Bull en zijn eerste Grand Prix won) en Tom Dumoulin (die twee etappes in de Giro en Tour won én zilver haalde op de Olympische Spelen).

Beste sportvrouw
In meerdere categorieën zijn maandagavond in schouwburg De Domijnen in Sittard de Limburgse sportprijzen uitgereikt. Zo werd roeister Maaike
Head uitgeroepen tot beste sportvrouw. De olympisch kampioene nam het op tegen hockeyster Maartje Paumen (die pas aankondigde te stoppen bij Oranje) en schoonspringster Uschi Freitag.

Beste sportploeg
De handballers van Lions werden uitgeroepen tot Limburgse sportploeg van het jaar. Ook wielerploeg Boels-Dolmans (wereldkampioen ploegentijdrit) en ijshockeyclub Eaters (winnaar supercup) maakten kans op de prijs voor beste ploeg.

Talent en beperking
Sam Schröder won in de categorie sporttalent van 2016. De tennisser versloeg daarmee handbalster Larissa Nusser en amazone Sanne Thijssen. In de categorie sporters met een beperking waren amazone Nicole den Dulk, rolstoelbasketbalster Lucie Houwen en handbikester Laura de Vaan genomineerd. De laatste ging er met de prijs vandoor.

De onlangs overleden dressuurcoach Wim Ernes kreeg de oeuvreprijs. Zijn familie heeft de prijs in ontvangst genomen.

Lees op Limburger.nl: 'Onze weekeindes staan tegenwoordig in het teken van onze Limburgse sporthelden'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen
Twaalf Limburgers naar Olympische Spelen Rio
Maastrichtse sportprijzen voor Dumoulin en Freitag
Dumoulin en Freitag prolongeren Maastrichtse sportprijzen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen