Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet-Venraynaar Jenneskens nieuwe wethouder Venray

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 18:10

Jan Jenneskens wordt de nieuwe wethouder voor D66 in Venray, als opvolger van Martijn van der Putten.

Die stopt omdat hij vanaf 1 augustus de nieuwe directeur Bedrijfsvoering wordt van de Gilde Opleidingen.

Familieband
Het is de bedoeling dat de 61-jarige Jenneskens in de gemeenteraadsvergadering van 22 september wordt geïnstalleerd. Net als zijn voorganger krijgt hij de portefeuille onderwijs, wonen, ruimtelijke ordening en financiën. Saillant is dat Jan Jenneskens de vader is van de huidige D66-fractievoorzitter in het Limburgs Parlement Marlou Jenneskens.

Ontheffing
De nieuwe wethouder woont in Meerlo, gemeente Horst aan de Maas. Daarom zal de gemeenteraad hem ontheffing moeten geven om daar te blijven wonen. D66-fractievoorzitter Daan Janssen verwacht niet dat dit problemen zal opleveren.

Lees verder onder de tweet

Taal
“Jan woont ongeveer een kilometer van onze gemeentegrens. Hij kent de gemeente Venray en de regio Noord-Limburg als geen ander. Hij spreekt de taal van onze omgeving. Bovendien kwaliteit staat voorop. En die staat in dit geval buiten kijf”, aldus Janssen. Hij noemt hem ook de 'allrounder en verbinder' die D66 zocht en een 'sympathieke, stevige en energieke bestuurder die scherp is in zijn analyse.'

Nooit actief
Jenneskens zelf is nooit politiek actief geweest. Hij vond dat ook niet passen bij zijn leidinggevende en bestuursfuncties die hij tientallen jaren in het onderwijs bekleedde. Omdat je met iedereen ‘zaken’ moet kunnen doen.

Gezondheid
Sinds 2018 is Jenneskens gezondheidsmaker voor de Stichting Gezondste Regio 2025. Dat houdt in dat hij nieuwe initiatieven ontwikkelt op het gebied van gezondheid in Noord-Limburg. Daar stopt hij uiteraard mee nu hij wethouder is.

Ja
Jenneskens is enthousiast over zijn nieuwe functie. Hij vindt het bijzonder wethouder te worden in de gemeente waar hij op het Boschveldcollege zijn middelbare school afrondde. “Alles wat ik sindsdien in mijn werkzame leven heb mogen doen staat in het teken van onderwijs en gezondheid en het verbinden en versterken van mensen en initiatieven. Toen ik werd gevraagd of ik daar in de rol van wethouder namens D66 mee verder wilde gaan, was mijn antwoord dan ook ja”, zo zegt Jenneskens.

D66 vormt samen met het CDA en VENRAYLokaal het gemeentebestuur in Venray. D66 bezet drie van de 27 zetels in de gemeenteraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen