Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet tientallen, maar ruim honderd toetsen kwijt

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 17:13

Vrijdagochtend werd bekend dat de luistertoetsen van 48 leerlingen van het College in Weert kwijt zijn geraakt in de post. Nu blijkt dat toetsen van veel meer leerlingen in Limburg van verschillende scholen verdwenen zijn.

In totaal zijn er in heel Nederland 1200 leerlingen van 106 scholen waarvan de toets is kwijtgeraakt in de post.

Het College
In Limburg gaat het om 125 leerlingen van 5 scholen. Een van de scholen daarvan is Het College in Weert. De toetsen waren op weg naar Engeland om daar te worden nagekeken.

Extra pech
De scholen waar de toetsen vandaan komen zijn Anglia scholen. Op deze scholen wordt er extra aandacht besteed aan de Engelse taal. Het zijn dan ook delen van Engels examens die nu spoorloos zijn. Bij de meeste gaat het om het luistergedeelte van het examen, maar acht leerlingen hebben extra pech. Bij hun is namelijk niet alleen het luiste gedeelte, maar ook het schrijfgedeelte op mysterieuze wijze verdwenen.

Opnieuw
De Anglia scholengroep biedt alle gedupeerden de mogelijkheid om op 22 november de ontbrekende delen van het examen overnieuw te maken.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen