Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet te missen: de Online Limburgs Schuttersfeest-app

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 6:00

Het Oud Limburgs Schuttersfeest gaat in 2020 door de coronapandemie niet door, maar online mag de buks alsnog uit de kast worden getrokken.

L1 heeft een alternatief ontwikkeld: het OLS-Spel. Via de Online Limburgs Schuttersfeest-app kan er alsnog geschoten worden.

D'n virtuele Um
Het gaat er in de app om zoveel mogelijk bölkes te raken. De speler, met buks, kogels en kruit, waant zich daarbij onder een schuttersboom. De winnaar gaat met d'n virtuele Um aan de haal.

Zondag 5 juli
Het OLS stond op de rol voor zondag 5 juli en zou in Meijel gehouden worden. Op die dag kunnen nu zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Inschrijven kan via de website van L1.

Op L1 Radio wordt op 5 juli de hele dag verslag gedaan van het online schuttersfeest. Verslaggevers becommentariëren dan de ongetwijfeld bloedstollende digitale strijd om d'n Um.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen