Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet op vakantie? 'Jammer, maar begrijpelijk'

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2020 - 15:25

Reisorganisaties zoals TUI en Corendon zijn met vakantievluchten, ook vanaf Maastricht Aachen Airport, tot eind maart gestopt.

Dat de vakanties die Limburgers voor deze maand hadden geboekt niet kunnen doorgaan, vinden de meesten jammer, maar begrijpelijk. Gezondheid heeft de prioriteit, zo stellen ze.

Annuleren
Rachelle zou donderdag op vakantie naar Florida gaan. Ze kon de reis annuleren en krijgt het geld terug, zegt ze tegen L1. "Als je de verhalen hoort over mensen die vastzitten op hun vakantiebestemming, dan was ik zelf waarschijnlijk ook liever thuis gebleven. Ik heb mijn baas laten weten dat ik niet op vakantie kan gaan en daarom thuis werk." Naomi uit Maastricht zou deze maand naar New York gaan. Ze krijgt van KLM het geld terug door middel van een voucher.

Geen zin
René had vanaf vrijdag een vakantie naar Lissabon geboekt, maar heeft deze zelf uit voorzorg geannuleerd. Hij probeert zijn plannen naar het najaar te verplaatsen. Dennis heeft in april een vakantie naar Gran Canaria geboekt. Of die vakantie door kan gaan, is nog niet bekend, maar veel zin om te gaan heeft hij niet meer. "Ik heb er geen behoefte aan en hoop dat we hier allemaal gezond uitkomen. We wachten het af, maar als het aan mij ligt, blijven we thuis."

Zeer begrijpelijk
De vakantie van Natascha uit Simpelveld naar Curaçao staat ook op losse schroeven. Van KLM heeft ze nog niks gehoord. "Ik snap de maatregelen, maar het is gewoon balen. Ik heb er heel erg naar uitgekeken, maar het is niet anders." Lotte zou nog op skivakantie gaan in Frankrijk, de eerste vakantie met haar pasgeboren dochter. "Heel erg jammer dat het niet doorgaat, maar zeer begrijpelijk", zegt ze.

Waardebon
Mensen die via TUI of Kras reizen een vakantie hebben geboekt, krijgen een voucher voor de betaalde reissom. Daarmee kunnen ze binnen een jaar een nieuwe reis boeken. Voor reizen die vanaf 15 april vertrekken, geldt een versoepelde omruilgarantie. Ook bij Corendon krijgen vakantiegangers een waardebon ter waarde van het bedrag van hun geboekte reis. Die is een jaar geldig. Hetzelfde geldt bij KLM. Daar kunnen mensen ook hun vakantie verplaatsen of een andere bestemming kiezen.

De volledige namen van de respondenten zijn bij de redactie bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen