Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet op vakantie? 'Jammer, maar begrijpelijk'

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2020 - 15:25

Reisorganisaties zoals TUI en Corendon zijn met vakantievluchten, ook vanaf Maastricht Aachen Airport, tot eind maart gestopt.

Dat de vakanties die Limburgers voor deze maand hadden geboekt niet kunnen doorgaan, vinden de meesten jammer, maar begrijpelijk. Gezondheid heeft de prioriteit, zo stellen ze.

Annuleren
Rachelle zou donderdag op vakantie naar Florida gaan. Ze kon de reis annuleren en krijgt het geld terug, zegt ze tegen L1. "Als je de verhalen hoort over mensen die vastzitten op hun vakantiebestemming, dan was ik zelf waarschijnlijk ook liever thuis gebleven. Ik heb mijn baas laten weten dat ik niet op vakantie kan gaan en daarom thuis werk." Naomi uit Maastricht zou deze maand naar New York gaan. Ze krijgt van KLM het geld terug door middel van een voucher.

Geen zin
René had vanaf vrijdag een vakantie naar Lissabon geboekt, maar heeft deze zelf uit voorzorg geannuleerd. Hij probeert zijn plannen naar het najaar te verplaatsen. Dennis heeft in april een vakantie naar Gran Canaria geboekt. Of die vakantie door kan gaan, is nog niet bekend, maar veel zin om te gaan heeft hij niet meer. "Ik heb er geen behoefte aan en hoop dat we hier allemaal gezond uitkomen. We wachten het af, maar als het aan mij ligt, blijven we thuis."

Zeer begrijpelijk
De vakantie van Natascha uit Simpelveld naar Curaçao staat ook op losse schroeven. Van KLM heeft ze nog niks gehoord. "Ik snap de maatregelen, maar het is gewoon balen. Ik heb er heel erg naar uitgekeken, maar het is niet anders." Lotte zou nog op skivakantie gaan in Frankrijk, de eerste vakantie met haar pasgeboren dochter. "Heel erg jammer dat het niet doorgaat, maar zeer begrijpelijk", zegt ze.

Waardebon
Mensen die via TUI of Kras reizen een vakantie hebben geboekt, krijgen een voucher voor de betaalde reissom. Daarmee kunnen ze binnen een jaar een nieuwe reis boeken. Voor reizen die vanaf 15 april vertrekken, geldt een versoepelde omruilgarantie. Ook bij Corendon krijgen vakantiegangers een waardebon ter waarde van het bedrag van hun geboekte reis. Die is een jaar geldig. Hetzelfde geldt bij KLM. Daar kunnen mensen ook hun vakantie verplaatsen of een andere bestemming kiezen.

De volledige namen van de respondenten zijn bij de redactie bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen