Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet Kanon van Heraklion, maar Arias VVV-schutter op Kasteel

Geplaatst opvrijdag 23 april 2021 - 6:19

Na een week zonder competitieduel begint VVV-Venlo op bezoek bij Sparta Rotterdam aan het slot van de competitie. In Sparta's stadion Het Kasteel ontbreekt echter VVV's belangrijkste schutter.

Georgios Giakoumakis is immers - door vijf gele kaarten - geschorst voor het duel tegen de Rotterdammers. Hij is de enige afwezige in de verder fitte selectie van trainer Jos Luhukay, die helder is over het plan B dat de Venlonaren tegen Sparta gaan ontvouwen: Jafar Arias.

Kanon
Het moge duidelijk zijn dat Giakoumakis, ook wel bekend als het Kanon van Heraklion, van onschatbare waarde is voor VVV. Hij nam dit seizoen met 24 treffers meer dan de helft van alle VVV-goals voor zijn rekening. De andere kant van het verhaal is dat de rest van de VVV-selectie de afgelopen maanden niet overloopt van het scorend vermogen.

Drie goals
In de afgelopen tien duels, die VVV stuk voor stuk verloor, scoorde Giakoumakis vier van de zeven goals. De drie overgebleven goals werden gemaakt door Torino Hunte (eretreffer in blessuretijd), Christos Donis (kopbal) en Roy Gelmi (intikker). Met andere woorden: in de afgelopen drie maanden waren er slechts drie niet-Giakoumakis goals bij VVV te zien. Het helpt vanzelfsprekend niet dat Zinédine Machach, Vito van Crooij en Meritan Shabani met hun aanvallende impulsen meerdere duels geblesseerd aan de kant stonden.

Lees ook: Weken van de waarheid: wordt VVV de lachende vierde?

Beter uitspelen
Nu moet Arias, tot dusver goed voor vier goals, de leegte opvullen. "De kans is heel groot dat hij gaat spelen, ja", aldus Luhukay. De trainer vindt dat er genoeg perspectief is voor meer VVV-doelpunten. "We hebben het aanvallen elke dag in onze training zitten, maar in de wedstrijd wordt het vooralsnog niet goed genoeg uitgespeeld. We zijn vaak te slordig in de passing. Dat moet beter en dat weten de jongens ook."

Opportunistischer
Arias is vastberaden zijn kans te grijpen. "Iedereen weet dat we Giakoumakis hard nodig hebben", zegt de tweede spits van VVV. "Ik probeer het gewoon zo goed mogelijk in te vullen. We hebben beelden bekeken om te zien wat goed gaat en wat beter kan in mijn spel. Ik moet vanuit mijn kwaliteiten spelen, en misschien kunnen we nu wat opportunistischer spelen."

Één punt
VVV, dat zestiende staat, heeft nog één punt marge tot een rechtstreekse degradatieplaats. FC Emmen is de nummer zeventien, terwijl hekkensluiter ADO Den Haag zes punten minder heeft dan de Venlonaren. Verder heeft nummer vijftien Willem II evenveel punten als VVV, dat met de huidige stand play-offs zou moeten spelen om degradatie af te wenden.

L1 Radio
De eerste van vijf stappen kan VVV dus zaterdag zetten, op bezoek bij Sparta Rotterdam. De wedstrijd is dan vanaf 18:45 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen