Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet hopen op Honda: 'Zo kort mogelijk bij VVV zijn'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 18:30

Supporters die hopen op een definitieve hereniging tussen Keisuke Honda (33) en VVV-Venlo, lijken die hoop weer op te mogen bergen. De Japanse middenvelder wil zo snel mogelijk een nieuwe club vinden.

Momenteel traint het clubicoon mee in Venlo om zijn conditie op peil te houden. Het is bijna tien jaar geleden dat de stilist op het trainingsveld van VVV-Venlo stond.

Lees ook: Verrassing voor Keisuke Honda bij terugkeer in Venlo

Kort verblijf
Een terugkomst in de Venlose selectie hoeven supporters niet te verwachten. "Ik weet niet hoe lang ik hier zal blijven. Maar het zou het beste zijn als die periode zo kort mogelijk is, voor mij persoonlijk", zo laat de middenvelder weten aan L1. De keuze om terug te komen bij zijn oude club kwam tot stand door zijn contact met VVV-directeur Marco Bogers. Hij nodigde Honda al meerdere keren uit om een keer op bezoek te komen als hij tijd had.

Geen focus
"Ik trainde in Japan, maar ik kon me daar niet focussen. Veel mensen wilden iets van me. Ik kwam daarom amper daadwerkelijk aan trainen toe. Daarom heb ik voor deze optie gekozen. Het kwam goed uit." Honda trainde maandag mee met de selectie van VVV-Venlo en liet zien dat hij nog altijd een prima balletje kan trappen.

Muurschildering
Verrast was Honda door een grote muurschildering die inmiddels op een wand van stadion de Koel prijkt. De muur is gereserveerd voor enkele clublegendes. Naast Honda staan Jan Klaassens en Herman Teeuwen erop afgebeeld. "Ik vind mezelf geen legende. Ik was deel van een team met geweldige spelers toen. Dat heeft me de kans gegeven om daarna naar Moskou te gaan. Ik waardeer wel wat de mensen me hier gegeven hebben. Het was een mooie tijd."

Iedereen weg
Overigens was het maandag geen groots weerzien met bekenden. "Alle mensen waar ik hier mee gespeeld heb zijn weg. Ik ken hier niemand meer", zegt Honda. De spelbepaler kwam in januari 2008 over uit zijn vaderland, van Nagoya Grampus. Met VVV-Venlo degradeerde hij naar de Jupiler League, om vervolgens te schitteren in diezelfde competitie. Met zestien goals en veertien assists loodste hij zijn ploeg terug naar de Eredivisie. Na een half jaar op het hoogste niveau en acht treffers en acht assists verder werd hij weggekocht door CSKA Moskou. Honda leverde zes miljoen euro op.

​Wie Honda nog in actie wil zien, kan de hele week aanschuiven bij de trainingen van VVV-Venlo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen