Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet hopen op Honda: 'Zo kort mogelijk bij VVV zijn'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 18:30

Supporters die hopen op een definitieve hereniging tussen Keisuke Honda (33) en VVV-Venlo, lijken die hoop weer op te mogen bergen. De Japanse middenvelder wil zo snel mogelijk een nieuwe club vinden.

Momenteel traint het clubicoon mee in Venlo om zijn conditie op peil te houden. Het is bijna tien jaar geleden dat de stilist op het trainingsveld van VVV-Venlo stond.

Lees ook: Verrassing voor Keisuke Honda bij terugkeer in Venlo

Kort verblijf
Een terugkomst in de Venlose selectie hoeven supporters niet te verwachten. "Ik weet niet hoe lang ik hier zal blijven. Maar het zou het beste zijn als die periode zo kort mogelijk is, voor mij persoonlijk", zo laat de middenvelder weten aan L1. De keuze om terug te komen bij zijn oude club kwam tot stand door zijn contact met VVV-directeur Marco Bogers. Hij nodigde Honda al meerdere keren uit om een keer op bezoek te komen als hij tijd had.

Geen focus
"Ik trainde in Japan, maar ik kon me daar niet focussen. Veel mensen wilden iets van me. Ik kwam daarom amper daadwerkelijk aan trainen toe. Daarom heb ik voor deze optie gekozen. Het kwam goed uit." Honda trainde maandag mee met de selectie van VVV-Venlo en liet zien dat hij nog altijd een prima balletje kan trappen.

Muurschildering
Verrast was Honda door een grote muurschildering die inmiddels op een wand van stadion de Koel prijkt. De muur is gereserveerd voor enkele clublegendes. Naast Honda staan Jan Klaassens en Herman Teeuwen erop afgebeeld. "Ik vind mezelf geen legende. Ik was deel van een team met geweldige spelers toen. Dat heeft me de kans gegeven om daarna naar Moskou te gaan. Ik waardeer wel wat de mensen me hier gegeven hebben. Het was een mooie tijd."

Iedereen weg
Overigens was het maandag geen groots weerzien met bekenden. "Alle mensen waar ik hier mee gespeeld heb zijn weg. Ik ken hier niemand meer", zegt Honda. De spelbepaler kwam in januari 2008 over uit zijn vaderland, van Nagoya Grampus. Met VVV-Venlo degradeerde hij naar de Jupiler League, om vervolgens te schitteren in diezelfde competitie. Met zestien goals en veertien assists loodste hij zijn ploeg terug naar de Eredivisie. Na een half jaar op het hoogste niveau en acht treffers en acht assists verder werd hij weggekocht door CSKA Moskou. Honda leverde zes miljoen euro op.

​Wie Honda nog in actie wil zien, kan de hele week aanschuiven bij de trainingen van VVV-Venlo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen