Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet hopen op Honda: 'Zo kort mogelijk bij VVV zijn'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 18:30

Supporters die hopen op een definitieve hereniging tussen Keisuke Honda (33) en VVV-Venlo, lijken die hoop weer op te mogen bergen. De Japanse middenvelder wil zo snel mogelijk een nieuwe club vinden.

Momenteel traint het clubicoon mee in Venlo om zijn conditie op peil te houden. Het is bijna tien jaar geleden dat de stilist op het trainingsveld van VVV-Venlo stond.

Lees ook: Verrassing voor Keisuke Honda bij terugkeer in Venlo

Kort verblijf
Een terugkomst in de Venlose selectie hoeven supporters niet te verwachten. "Ik weet niet hoe lang ik hier zal blijven. Maar het zou het beste zijn als die periode zo kort mogelijk is, voor mij persoonlijk", zo laat de middenvelder weten aan L1. De keuze om terug te komen bij zijn oude club kwam tot stand door zijn contact met VVV-directeur Marco Bogers. Hij nodigde Honda al meerdere keren uit om een keer op bezoek te komen als hij tijd had.

Geen focus
"Ik trainde in Japan, maar ik kon me daar niet focussen. Veel mensen wilden iets van me. Ik kwam daarom amper daadwerkelijk aan trainen toe. Daarom heb ik voor deze optie gekozen. Het kwam goed uit." Honda trainde maandag mee met de selectie van VVV-Venlo en liet zien dat hij nog altijd een prima balletje kan trappen.

Muurschildering
Verrast was Honda door een grote muurschildering die inmiddels op een wand van stadion de Koel prijkt. De muur is gereserveerd voor enkele clublegendes. Naast Honda staan Jan Klaassens en Herman Teeuwen erop afgebeeld. "Ik vind mezelf geen legende. Ik was deel van een team met geweldige spelers toen. Dat heeft me de kans gegeven om daarna naar Moskou te gaan. Ik waardeer wel wat de mensen me hier gegeven hebben. Het was een mooie tijd."

Iedereen weg
Overigens was het maandag geen groots weerzien met bekenden. "Alle mensen waar ik hier mee gespeeld heb zijn weg. Ik ken hier niemand meer", zegt Honda. De spelbepaler kwam in januari 2008 over uit zijn vaderland, van Nagoya Grampus. Met VVV-Venlo degradeerde hij naar de Jupiler League, om vervolgens te schitteren in diezelfde competitie. Met zestien goals en veertien assists loodste hij zijn ploeg terug naar de Eredivisie. Na een half jaar op het hoogste niveau en acht treffers en acht assists verder werd hij weggekocht door CSKA Moskou. Honda leverde zes miljoen euro op.

​Wie Honda nog in actie wil zien, kan de hele week aanschuiven bij de trainingen van VVV-Venlo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen