Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet douchen en extra chloor, maar zwembad wél open

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 6:30

Veel zwembaden in onze provincie zijn nog dicht. Maar in Nederweert zijn ze maandag al begonnen met zwemlessen.

Voorschriften
Het team van het zwembad heeft de tien pagina's met voorschriften en richtlijnen doorgenomen en is aan de slag gegaan. Vanaf deze week kunnen alle kinderen weer op zwemles.

Vakken
Maar de maatregelen zijn best ingrijpend. Voordat de les begint, stellen ouders zich buiten met hun kind op. Daarna gaan ze één voor één naar binnen. Errol van Kempen van Laco sportcentrum Nederweert: "We hebben vakken op de grond gemaakt waar ouders hun kind kunnen omkleden. Het is de bedoeling dat ze al zwemkleding aan hebben. Het is bij ons eenrichtingsverkeer. Er is één ingang, dan loop je langs het bad en ga je via een andere deur naar buiten. Omkleden ná het zwemmen doe je ook weer in je eigen vak."

Video: L1

Chloor
Verder valt op dat de zwemleraar niet in het bad ligt maar op de rand blijft staan en dat de douches afgesloten zijn. Het zijn allemaal maatregelen die nodig zijn om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Ook zit er meer chloor in het bad en wordt het water vaker ververst. Voor de kinderen maakt het allemaal niet zo veel uit. Zij zijn allang blij dat ze in het bad kunnen plonsen. Ook Van Kempen kan zijn geluk niet op. "We waren heel erg verrast dat we vanaf 11 mei open mochten. We hopen binnenkort ook de volwassenen die baantjes trekken blij te kunnen maken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen