Overslaan en naar de inhoud gaan

'Niet alleen jongens, maar ook meisjes moeten ravotten'

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 19:03

De nieuwe SIRE-campagne, waarin ouders worden opgeroepen om hun zoontjes toch vooral veel buiten te laten ravotten, is volgens veel wetenschappers stigmatiserend.

"Waarom wordt alleen gepraat over jongens? Meisjes moeten net zo goed veel buiten spelen", reageert de Venlose hoogleraar ontwikkelingspsychologie Loes Keijsers.

Video: SIRE

Betuttelen
In de campagne wordt gesteld dat jongens veel te betuttelend worden opgevoed. Ze moeten veel meer stoeien, klauteren, schaafwonden oplopen en met de kleren door de modder. Dat zou goed zijn voor hun ontwikkeling. Nu zijn ouders juist vaak bang dat hun kind een schrammetje oploopt. Keijsers: "De gedachte achter de campagne is natuurlijk goed, want er is veel overgewicht. En kinderen zitten vaak lang achter de computer."

In de reclame wordt bovendien gesteld dat kinderen beter opletten in de klas als ze zich van tevoren even hebben uitgeleefd. Maar volgens Keijsers ontbreekt daarvoor wetenschappelijk bewijs.

Video: L1

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oude spullen
Video: Een beetje meer liefde voor oude spullen
Steeds meer Nederlandse kleuters in Vlaamse schoolbankjes
Geen animo meer voor jeugdcarnaval in Valkenburg
Kinderen Sporten Sportclub
Sportverenigingen gaan langs bij kinderen met beperking
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen