Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Niet alle Limburgse viaducten en bruggen veilig genoeg

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 22:58

Twee bruggen en drie viaducten op provinciale wegen voldoen niet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie heeft ingesteld naar alle bruggen, tunnels en viaducten waar zij verantwoordelijk voor is.

Viaducten
Het gaat om viaducten in Brunssum bij de
Maastrichterstraat, in Cadier en Keer bij de Fommestraat en in Heerlen bij Terworm.

Bruggen
De twee bruggen die het betreft liggen over de Roer bij Sint Odiliënberg en over de Neerbeek in Neer.

Modelonderzoek
Volgens de provincie is er geen sprake van gevaarlijke en onveilige situaties. Uit het rapport blijkt dat het om berekeningen gaat op basis van een model, niet om onderzoek ter plaatse.

Monitoren en vervangen
Maar de provincie gaat de twee bruggen en drie viaducten wel intensief in de gaten houden. Ook worden de problemen de komende jaren aangepakt. Zo worden de brug in Neer en het viaduct in Cadier en Keer in 2019 en 2020 vervangen. De brug over de Roer wordt verstevigd.

Voor de twee andere viaducten staat nog niks concreets gepland. De situatie daar wordt eerst nader bekeken voordat wordt besloten wat moet gebeuren. Uit het provinciale rapport blijkt ook dat de levensduur van veertien objecten tussen nu en 2021 ten einde is. Zij moeten dus ook worden vervangen. Het gaat hier ook om viaducten en bruggen maar ook om duikers.

Meer geld nodig
Voor het onderhoud van bruggen, viaducten en tunnels is momenteel jaarlijks 1,5 miljoen euro gereserveerd.
Maar er is 2,5 miljoen extra nodig, aldus het rapport. Dat is dus een totaal van 4 miljoen euro.

Eerder noemde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts ook al dergelijke bedragen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen