Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Niet alle Limburgse viaducten en bruggen veilig genoeg

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 22:58

Twee bruggen en drie viaducten op provinciale wegen voldoen niet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie heeft ingesteld naar alle bruggen, tunnels en viaducten waar zij verantwoordelijk voor is.

Viaducten
Het gaat om viaducten in Brunssum bij de
Maastrichterstraat, in Cadier en Keer bij de Fommestraat en in Heerlen bij Terworm.

Bruggen
De twee bruggen die het betreft liggen over de Roer bij Sint Odiliënberg en over de Neerbeek in Neer.

Modelonderzoek
Volgens de provincie is er geen sprake van gevaarlijke en onveilige situaties. Uit het rapport blijkt dat het om berekeningen gaat op basis van een model, niet om onderzoek ter plaatse.

Monitoren en vervangen
Maar de provincie gaat de twee bruggen en drie viaducten wel intensief in de gaten houden. Ook worden de problemen de komende jaren aangepakt. Zo worden de brug in Neer en het viaduct in Cadier en Keer in 2019 en 2020 vervangen. De brug over de Roer wordt verstevigd.

Voor de twee andere viaducten staat nog niks concreets gepland. De situatie daar wordt eerst nader bekeken voordat wordt besloten wat moet gebeuren. Uit het provinciale rapport blijkt ook dat de levensduur van veertien objecten tussen nu en 2021 ten einde is. Zij moeten dus ook worden vervangen. Het gaat hier ook om viaducten en bruggen maar ook om duikers.

Meer geld nodig
Voor het onderhoud van bruggen, viaducten en tunnels is momenteel jaarlijks 1,5 miljoen euro gereserveerd.
Maar er is 2,5 miljoen extra nodig, aldus het rapport. Dat is dus een totaal van 4 miljoen euro.

Eerder noemde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts ook al dergelijke bedragen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen