Overslaan en naar de inhoud gaan

'Niet in alle brandweerkazernes tolerante sfeer voor LHBT'ers'

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 16:58

"We krijgen signalen dat de sfeer niet overal even tolerant is op kazernes", zegt Willy Piepenbrock uit Gennep, voorzitter van het netwerk Roze in Rood. Hij is daarnaast Specialist Opleiden bij de brandweer Limburg-Noord.

"Als ik naar mijn eigen situatie kijk, dan zijn we op de goede weg", zegt Piepenbrock, die zo'n vijf jaar geleden uit de kast kwam. "Maar het netwerk Roze in Rood is nog hard nodig. Zichtbaarheid van diversiteit is belangrijk bij de brandweer. Een organisatie die qua personeel een afspiegeling is van de Nederlandse maatschappij", zegt Piepenbrock in de Brandweerkrant.

Zichtbaarheid
Piepenbrock wil investeren in de bekendheid van het netwerk. "We willen de algemene acceptatie op de werkvloer verder ontwikkelen. We zijn er nog niet en daar zetten we ons de komende tijd voor in." Het netwerk wil zichzelf zichtbaar maken bij activiteiten zoals de Roze Zaterdag, de kranslegging bij het homomonument in Amsterdam en de
Canal Parade.

Gay Pride
Over de Canal Parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam zegt Piepenbrock dat het merendeel van de opvarenden van de brandweerboot hetero is. "Die betrokkenheid van de collega's is geweldig. Dan voel je je echt gesteund."

Grappen moeten kunnen
Piepenbrock kwam zelf vijf en een half jaar geleden uit voor zijn geaardheid. "Ik heb het ontzettend getroffen", zegt hij. Grappen moeten volgens hem gewoon kunnen. "Ik had dienst en riep dat ik snel even de kast in dook om spullen te pakken. Mijn collega begon hard te lachen en riep dat ik dat beter niet kon doen. Ik was er immers net uit."

De politie heeft ook een netwerk dat zich inzet voor de diversiteit op de werkvloer: Roze in Blauw.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen