Medicijnen, stikstof en microplastic bedreigen Niers

Het water van de Niers raakt steeds meer vervuild met medicijnen en microplastics.

Woekerende exotische waterplant grote zorg voor Waterschap

In Limburg hebben de Niers bij Gennep en de Helenavaart bij Griendtsveen erg veel last van de grote waternavel. Dat is een exotische plant die het water overwoekert, waardoor de onderwater-ecologie schade lijdt.

Is de otter na 50 jaar terug in Limburg?

Door de vondst van een dode otter vlak over de grens bij Weeze sluiten natuurliefhebbers niet uit dat het dier ook weer in Limburg voorkomt.

Zomerserie Terug naar de bron: De Niers

In Limburg monden allerlei riviertjes en beken uit in de Maas.

Grote waternavel woekert op Niers

De grote waternavel tiert welig aan de oevers van de Niers bij Gennep en Milsbeek.

Rioolzuiveringsinstallatie Gennep kan vervuiling niet aan

De rioolzuiveringsinstallatie in Gennep krijgt het afvalwater deze week niet goed schoon.

Niers zwaar vervuild met mest

De Niers is tussen Milsbeek en de Maas flink vervuild met mest. Het nitraatgehalte van het water is drie keer zo hoog als de norm.

Niersbrug Gennep heet voortaan Highlanderbridge

De brug over de Niers tussen Gennep en Ottersum heet sinds dit weekeinde officeel Highlanderbridge, ter ere van de Schotten die de gemeente in de Tweede Wereldoorlog bevrijdden.

Koe te water in Gennep

In Gennep is dinsdagochtend een koe in rivier de Niers langs de Niersdijk terechtgekomen.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda