Overslaan en naar de inhoud gaan

Nienke grijpt naast overwinning The Voice of Holland

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 22:37

Nienke Wijnhoven is als derde uit de bus gekomen bij de finale van The Voice of Holland vrijdagavond.

Ze moest het afleggen tegen Samantha Steenwijk en Jim van der Zee. Demi van Wijngaarden viel al eerder af. Uiteindelijk kreeg Jim van der Zee de meeste stemmen van het publiek.

Doel
Ondanks dat ze niet de winnaar is van The Voice, had ze haar doel allang bereikt: "Ik denk dat ik goed mezelf ben gebleven. Ik kan daar met een tevreden gevoel op terugkijken. Mijn doel is om de nummers zo goed mogelijk te zingen. Als dat gebeurt, kan ik met een goed gevoel weer naar Horst terugkeren", zei Nienke eerder.

Underdog
Coach Waylon noemde de zangeres uit Horst de 'underdog' van de kandidaten. "Jij hebt het meest gewonnen van alle deelnemers." Ook Nienkes eigen coach Anouk was lyrisch over haar. "Weinig mensen hadden verwacht dat jij in de finale zou staan." Zelf was de 19-jarige nuchter: "Als ik naar huis ga, heb ik in ieder geval wel geknald."

YouTube

Tattoo
Omdat ze bij de laatste drie zat, mocht Nienke haar single 'Ex's & Oh's' laten horen. Ook zal ze nog een blijvende herinnering krijgen aan haar avontuur bij The Voice of Holland. Eerder beloofde ze namelijk dat ze een tatoeage zou laten zetten als ze in de finale staat. Tatoeëerder Henk Schiffmacher zei in de show dat hij de tattoo wil zetten bij Nienke, maar ook medekandidaten Demi van Wijngaarden en Jim van der Zee.

Lees ook: The Voice-finalist komt belofte na en laat tattoo zetten

Nienke werd opgegeven door collega Truus uit haar coverband Kees. Tussen het zingen door stond de zangers afgelopen jaar als onderwijsassistent voor de klas.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen