Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicole den Dulk wint goud met Nederlands paradressuurteam

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 19:50

Dressuurruiter Nicole den Dulk heeft op het EK in Rotterdam goud gewonnen met het Nederlandse paradressuurteam.

De uit Tegelen afkomstige amazone legde vrijdag met Rixt van der Horst de basis voor de overwinning van Nederland in de landenwedstrijd. Zaterdag gaven Sanne Voets en Frank Hosmar daaraan een vervolg.

Heerlijk gereden
Den Dulk reed vrijdag met Wallace N.O.P. in Grade II een prima proef en scoorde 73,364 procent . Eerder deze week behaalde de amazone al brons in de individuele wedstrijd. Toen scoorde ze met Wallace N.O.P. 73,353 procent. De amazone was blij met haar prestatie van vrijdag. "Ik heb heerlijk gereden, hij stond er heel goed aan. Ik hoefde mijn paard echt geen moment te motiveren, iets wat in het verleden nog wel eens anders was. Nu was hij misschien in sommige overgangen iets te fanatiek, maar we worden steeds beter", vertelde ze tegen Horses.nl

Nederland won de landenwedstrijd op het WK met een score van 227.039. Engeland behaalde het zilver en het brons ging naar het Deense team. Het Oranje-paradressuurteam haalde in 2018 op het WK in Tryon ook al goud.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen