Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech woensdag in Nederland

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 15:02

Jos Brech is woensdag terug in Nederland. De verdachte in de zaak Nicky Verstappen wordt met een speciaal vliegtuig opgehaald in Spanje, meldt de Spaanse publieke omroep RTVE.

Brech vertrekt woensdag om 15:00 uur vanuit Barcelona en zal worden begeleid door medewerkers van Interpol.

Geen mededelingen
Het is niet bekend waar in Nederland Brech zal landen en naar welke gevangenis hij wordt gebracht. Het Openbaar Ministerie wil geen verdere toelichting geven. "Wij zeggen niks over zijn uitlevering", aldus een woordvoerder. "Zodra hij in Nederland is, zullen we hierover een persbericht versturen."

Vorige week zondag werd de 55-jarige man uit Simpelveld opgepakt in Spanje. Hij bleek zich geruime tijd te hebben opgehouden in een soort commune bij het dorpje Castellterçol.

Maandenlang spoorloos
De politie begon een grote zoekactie, omdat maandenlang ieder spoor van Brech ontbrak. Rechercheurs hadden hem weten te traceren naar een hut in de Franse Vogezen. Daar werd hij in februari voor het laatst gezien.

Lees ook: Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten

Gevangenhouding
Als Brech in Nederland is, moet hij binnen 24 uur worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet beslissen over zijn gevangenhouding.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. De jongen verdween in 1998 op 11-jarige leeftijd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Het duurde tot juni dit jaar voordat de politie een verdachte in het vizier had.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen