Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech woensdag in Nederland

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 15:02

Jos Brech is woensdag terug in Nederland. De verdachte in de zaak Nicky Verstappen wordt met een speciaal vliegtuig opgehaald in Spanje, meldt de Spaanse publieke omroep RTVE.

Brech vertrekt woensdag om 15:00 uur vanuit Barcelona en zal worden begeleid door medewerkers van Interpol.

Geen mededelingen
Het is niet bekend waar in Nederland Brech zal landen en naar welke gevangenis hij wordt gebracht. Het Openbaar Ministerie wil geen verdere toelichting geven. "Wij zeggen niks over zijn uitlevering", aldus een woordvoerder. "Zodra hij in Nederland is, zullen we hierover een persbericht versturen."

Vorige week zondag werd de 55-jarige man uit Simpelveld opgepakt in Spanje. Hij bleek zich geruime tijd te hebben opgehouden in een soort commune bij het dorpje Castellterçol.

Maandenlang spoorloos
De politie begon een grote zoekactie, omdat maandenlang ieder spoor van Brech ontbrak. Rechercheurs hadden hem weten te traceren naar een hut in de Franse Vogezen. Daar werd hij in februari voor het laatst gezien.

Lees ook: Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten

Gevangenhouding
Als Brech in Nederland is, moet hij binnen 24 uur worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet beslissen over zijn gevangenhouding.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. De jongen verdween in 1998 op 11-jarige leeftijd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Het duurde tot juni dit jaar voordat de politie een verdachte in het vizier had.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen