Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech terug in Nederland

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 18:04

Jos Brech is terug in Nederland. Na zijn landing op Schiphol werd hij meteen opnieuw aangehouden.

Een gehuurd zakenvliegtuig bracht de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen donderdagmiddag van Barcelona naar Schiphol.

Voorgeleid
De Rechtbank Limburg meldt dat hij meteen is aangehouden en in ieder geval de komende 14 dagen vast blijft zitten. Hij wordt binnen 24 uur verhoord door de rechter-commissaris. De rechtbank doet geen mededelingen over een eventuele verklaring door Brech.

Catalonië
De 55-jarige Simpelveldenaar werd anderhalve week geleden aangehouden in het binnenland van Catalonië op zo'n 50 kilometer van Barcelona. Daar woonde hij in een soort woongroep. Hij werd herkend aan de hand van foto's die de politie had verspreid toen hij werd geïdentificeerd als verdachte.

Lees ook: Jos Brech komt naar Nederland: vragen en antwoorden

Spaanse cel
Afgelopen week zat de verdachte in een Spaanse cel. Donderdagochtend werd hij in de buurt van Barcelona op het vliegtuig gezet. Spaanse agenten leverden hem bij het vliegveld af. Een Nederlands team nam het vanaf daar over en vloog met Brech richting Nederland.

Lees ook: Wat we nog niet weten in de zaak van Nicky verstappen

De landing was Jos Brech op Schiphol.
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen