Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech terug in Nederland

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 18:04

Jos Brech is terug in Nederland. Na zijn landing op Schiphol werd hij meteen opnieuw aangehouden.

Een gehuurd zakenvliegtuig bracht de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen donderdagmiddag van Barcelona naar Schiphol.

Voorgeleid
De Rechtbank Limburg meldt dat hij meteen is aangehouden en in ieder geval de komende 14 dagen vast blijft zitten. Hij wordt binnen 24 uur verhoord door de rechter-commissaris. De rechtbank doet geen mededelingen over een eventuele verklaring door Brech.

Catalonië
De 55-jarige Simpelveldenaar werd anderhalve week geleden aangehouden in het binnenland van Catalonië op zo'n 50 kilometer van Barcelona. Daar woonde hij in een soort woongroep. Hij werd herkend aan de hand van foto's die de politie had verspreid toen hij werd geïdentificeerd als verdachte.

Lees ook: Jos Brech komt naar Nederland: vragen en antwoorden

Spaanse cel
Afgelopen week zat de verdachte in een Spaanse cel. Donderdagochtend werd hij in de buurt van Barcelona op het vliegtuig gezet. Spaanse agenten leverden hem bij het vliegveld af. Een Nederlands team nam het vanaf daar over en vloog met Brech richting Nederland.

Lees ook: Wat we nog niet weten in de zaak van Nicky verstappen

De landing was Jos Brech op Schiphol.
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen