Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nibali wint, Poels 38ste in Ronde van Lombardije

Geplaatst opzaterdag 7 oktober 2017 - 18:13

Wout Poels is in de Ronde van Lombardije als 38ste over de finish gekomen, 8 minuten en 8 seconden na winnaar Vincenzo Nibali.

De renner uit Blitterswijck was de enige Limburgse deelnemer aan de Italiaanse herfstklassieker. Tom Dumoulin liet eerder deze week verstek gaan omdat hij zich niet goed voelt.

Lees ook: Zieke Dumoulin zegt Ronde van Lombardije af

Solo
Italiaan Nibali won de ronde voor de tweede keer in zijn carrière. De 32-jarige Nibali kwam na 247 kilometer alleen over de finish in Como. De manier waarop Nibali de 111e editie van de Italiaanse najaarsklassieker won, was bijna identiek aan twee jaar geleden. Ook toen demarreerde hij op zo'n 15 kilometer van de streep tijdens de afdaling van de Civiglio.

Blaadjes
​Nibali volgt Esteban Chaves op als winnaar van de 'Koers van de vallende bladeren', zoals de Italiaanse klassieker ook wel heet. De Colombiaan kon dit keer niet meedoen vanwege een gebroken schouderblad.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen