Overslaan en naar de inhoud gaan

Ngombo vindt onderdak aan Italiaanse oostkust

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 18:29

De Belgische aanvaller Maecky Ngombo (23) is weer onder de pannen, nadat zijn contract bij het Italiaanse Bari al binnen een maand werd ontbonden. Hij blijft in Italië en heeft een driejarig contract getekend bij Ascoli Calcio 1898.

Ngombo vertrok deze zomer transfervrij bij Roda JC en tekende een meerjarig contract in Bari. De inkt op zijn verbintenis was amper droog, toen de club failliet ging. Hij was opnieuw transfervrij.

Lees ook: Bizar: Ngombo verlaat nieuwe club binnen één maand

Geen promotie
Overigens is de overstap van Bari naar Ascoli niet bepaald een promotie voor de spits, als we naar vorig seizoen kijken. Beide ploegen speelden in de Serie B, op het tweede niveau van Italie, maar Bari eindigde elf plaatsen hoger dan Ascoli. Die laatste ploeg speelde zelfs degradatiewedstrijden, maar wist zich net te handhaven. Overigens kent de club een mooie historie, waarin zelfs zestien jaar Serie A-voetbal gespeeld werd.

Duitse ster
Bij de club aan de Italiaanse oostkust treedt hij in de voetsporen van een tweetal landgenoten. De Belgische middenvelder Patrick Vervoort speelde in het seizoen 1991-1992 negentien wedstrijden in het zwart-wit en ook middenvelder Ludo Coeck speelde voor de club. Oudere Ascoli-fans hebben tussen 1991 en 1995 nog mogen genieten van Oliver Bierhoff, de Duitse spits die later zou schitteren in het shirt van AC Milan.

Afgelopen seizoen speelde Ngombo dertien wedstrijden voor Roda JC, waarin hij één keer scoorde. In een eerdere periode speelde hij ook al achttien wedstrijden voor de Kerkradenaren. Daarin scoorde hij vijfmaal.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen