Overslaan en naar de inhoud gaan

Ngombo vindt onderdak aan Italiaanse oostkust

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 18:29

De Belgische aanvaller Maecky Ngombo (23) is weer onder de pannen, nadat zijn contract bij het Italiaanse Bari al binnen een maand werd ontbonden. Hij blijft in Italië en heeft een driejarig contract getekend bij Ascoli Calcio 1898.

Ngombo vertrok deze zomer transfervrij bij Roda JC en tekende een meerjarig contract in Bari. De inkt op zijn verbintenis was amper droog, toen de club failliet ging. Hij was opnieuw transfervrij.

Lees ook: Bizar: Ngombo verlaat nieuwe club binnen één maand

Geen promotie
Overigens is de overstap van Bari naar Ascoli niet bepaald een promotie voor de spits, als we naar vorig seizoen kijken. Beide ploegen speelden in de Serie B, op het tweede niveau van Italie, maar Bari eindigde elf plaatsen hoger dan Ascoli. Die laatste ploeg speelde zelfs degradatiewedstrijden, maar wist zich net te handhaven. Overigens kent de club een mooie historie, waarin zelfs zestien jaar Serie A-voetbal gespeeld werd.

Duitse ster
Bij de club aan de Italiaanse oostkust treedt hij in de voetsporen van een tweetal landgenoten. De Belgische middenvelder Patrick Vervoort speelde in het seizoen 1991-1992 negentien wedstrijden in het zwart-wit en ook middenvelder Ludo Coeck speelde voor de club. Oudere Ascoli-fans hebben tussen 1991 en 1995 nog mogen genieten van Oliver Bierhoff, de Duitse spits die later zou schitteren in het shirt van AC Milan.

Afgelopen seizoen speelde Ngombo dertien wedstrijden voor Roda JC, waarin hij één keer scoorde. In een eerdere periode speelde hij ook al achttien wedstrijden voor de Kerkradenaren. Daarin scoorde hij vijfmaal.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen