Overslaan en naar de inhoud gaan

Ngombo vindt onderdak aan Italiaanse oostkust

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 18:29

De Belgische aanvaller Maecky Ngombo (23) is weer onder de pannen, nadat zijn contract bij het Italiaanse Bari al binnen een maand werd ontbonden. Hij blijft in Italië en heeft een driejarig contract getekend bij Ascoli Calcio 1898.

Ngombo vertrok deze zomer transfervrij bij Roda JC en tekende een meerjarig contract in Bari. De inkt op zijn verbintenis was amper droog, toen de club failliet ging. Hij was opnieuw transfervrij.

Lees ook: Bizar: Ngombo verlaat nieuwe club binnen één maand

Geen promotie
Overigens is de overstap van Bari naar Ascoli niet bepaald een promotie voor de spits, als we naar vorig seizoen kijken. Beide ploegen speelden in de Serie B, op het tweede niveau van Italie, maar Bari eindigde elf plaatsen hoger dan Ascoli. Die laatste ploeg speelde zelfs degradatiewedstrijden, maar wist zich net te handhaven. Overigens kent de club een mooie historie, waarin zelfs zestien jaar Serie A-voetbal gespeeld werd.

Duitse ster
Bij de club aan de Italiaanse oostkust treedt hij in de voetsporen van een tweetal landgenoten. De Belgische middenvelder Patrick Vervoort speelde in het seizoen 1991-1992 negentien wedstrijden in het zwart-wit en ook middenvelder Ludo Coeck speelde voor de club. Oudere Ascoli-fans hebben tussen 1991 en 1995 nog mogen genieten van Oliver Bierhoff, de Duitse spits die later zou schitteren in het shirt van AC Milan.

Afgelopen seizoen speelde Ngombo dertien wedstrijden voor Roda JC, waarin hij één keer scoorde. In een eerdere periode speelde hij ook al achttien wedstrijden voor de Kerkradenaren. Daarin scoorde hij vijfmaal.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen